Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Σύλληψη ζευγαριού, που κατευθυνόταν στην Καλαμάτα: Το “τούβλο” ηρωίνης σταμάτησε στα διόδια της Νεστάνης

Σύλληψη ζευγαριού, που κατευθυνόταν στην Καλαμάτα: Το “τούβλο” ηρωίνης σταμάτησε στα διόδια της ΝεστάνηςΕνα “τούβλο” ηρωίνης 258 γραμ. έκρυβε στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε το απόγευμα της Τρίτης από την Αθήνα στην Καλαμάτα ένα ζευγάρι Ελλήνων, τους οποίους συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικοί περίμεναν πότε θα περάσουν από τα διόδια της Νεστάνης και με το πρόσχημα τροχονομικού ελέγχου σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους. 
Οι επιβάτες ήταν ήδη γνωστοί και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ήξεραν ποιους ανθρώπους περιμένουν. Ο 58χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές και έχει κατηγορηθεί για σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, με σκοπό τη διακίνησή τους. 
Η 25χρονη σύντροφός του έχει επίσης καθίσει κατηγορούμενη στο εδώλιο για κλοπή, ενώ κατά το παρελθόν έχει δηλώσει χρήστρια βαριών ναρκωτικών.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πιο αναλυτικά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας είχε από πριν αξιολογήσει ως βάσιμες τις πληροφορίες για το ταξίδι του ζευγαριού στην Αθήνα και την επιστροφή τους στην Καλαμάτα, όπου μένουν μαζί, με μια σημαντική ποσότητα ηρωίνης.
Αυτό που έμενε λοιπόν ήταν να οργανωθεί η επιχείρηση και να βρεθεί το κατάλληλο σημείο στο οποίο θα μπλόκαραν το αυτοκίνητο. Οταν τους σταμάτησαν -με τη βοήθεια τροχονόμου της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου- βρήκαν 1,4 γραμ. χασίς και αφού τους οδήγησαν στην Καλαμάτα έψαξαν με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο πού είχαν κρυμμένα τα ναρκωτικά. Ο σκύλος δεν άργησε να εντοπίσει πίσω από την ταπετσαρία και τα πλαστικά στο πλαϊνό τοίχωμα του πορτμπαγκάζ το “τούβλο” της ηρωίνης.
Ηταν μέσα σε πλαστικό σακουλάκι και τυλιγμένο καλά με μονωτική ταινία, ενώ στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν ακόμα 0,5 γραμ. ηρωίνης, μια ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα τηλέφωνα που είχαν πάνω τους οι δύο κατά τη σύλληψή τους. Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε άλλον και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χρησιμοποιούσε το τελευταίο διάστημα ο συλληφθείς.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου είχε συλλάβει στη Νίκαια έναν 53χρονο, ο οποίος έκρυβε μέσα στο πλυντήριο στο σπίτι του 1,5 κιλό ηρωίνης. Η Δίωξη Ναρκωτικών οδηγήθηκε και σε εκείνη τη σύλληψη μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών.
Εν τω μεταξύ ο 58χρονος ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη, είχε συλληφθεί το 2010 στον Ασπρόπυργο με μισό κιλό ηρωίνης και πιο πρόσφατα με 153 γραμ. από το ίδιο ναρκωτικό. Ο ίδιος ωστόσο φέρεται να είπε μετά τη σύλληψή του στους αστυνομικούς ότι δεν ήταν δική του η ποσότητα των 258 γραμ., αλλά την έφερνε στην Καλαμάτα για κάποιον άλλον και αυτός θα έπαιρνε ως αμοιβή κάποια γραμμάρια για προσωπική του χρήση.
 Οτι δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά φέρεται να ισχυρίστηκε η 25χρονη σύντροφός του, η οποία -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- ισχυρίστηκε πως συναντήθηκαν τυχαία στα ΚΤΕΛ της Αθήνας στον Κηφισό και ο άλλος προθυμοποιήθηκε να την πάρει μαζί του.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελέα Καλαμάτας για να τους ασκηθεί ποινική δίωξη και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.
Ν.Κ.
πηγή:ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα