Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Υπόθεση βιασμού ταξιτζή: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον ηθοποιό

Λάβρος κατά του ηθοποιού, που φέρεται να βίασε οδηγό ταξί τ είναι ο εισαγγελέας που πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του
Αποκαλυπτικά στοιχεία γύρω από το τι συνέβη με το νεαρό ηθοποιό που φέρεται να βίασε τον οδηγό ταξί, καταγράφει στην εισήγησή του προς την 18η τακτική ανακρίτρια ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαργαρίτης Κωστιμπας.
O εισαγγελέας στην πρότασή του προς την ανακρίτρια, πρότεινε να παραμείνει στη φυλακή ο κατηγορούμενος καθώς «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για το αδίκημα του βιασμού», αλλά και «αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και

νέα εγκλήματα».
Η αίτηση απόφυλάκισης του νεαρού ηθοποιού απορρίφθηκε από την ανακρίτρια, ενώ στο σκεπτικό του εισαγγελέα γίνεται λόγος για «συμπεριφορά κυνηγού οδηγών ταξί», αδιάσειστα στοιχεία και «αναμφισβήτητη πράξη βιασμού με χρήση εξαρτήματος».
Στις 13 σελίδες της εισήγησης, ο Μαργ. Κωστιμπας περιγράφει αναλυτικά τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για «κυνηγό οδηγών ταξί» και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα, επισημαίνει:
Η εργαστηριακή έκθεση τοξικολογικής εξέτασης του παθόντος ήταν αρνητικής ως προς την εύρεση ουσιών σε βιολογικό του υλικό, «ωστόσο έγινε κατόποιν λήψεως βιολογικού υλικού και όχι αίματος του θύματος (η ανάλυση του οποίου θα οδηγούσε σε ασφαλέστερα συμπεράσματα), το οποίο ελήφθη και η εξέταση έλαβε χώρα σε χρονικό διάστημα ικανό για τη η διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, γεγονός το οποίο επισημαίνεται και στην ίδια την έκθεση, όπου αναφέρεται ότι το αρνητικό αποτέλεσμα της έκθεσης δεν μπορεί να αποκλείσει πιθανή λήψη φαρμάκου ή ναρκωτικού».
Το πόρισμα έκθεσης ανάλυσης DNA όπως αναφέρει το ethnos.gr είναι «άνευ σημαίνουσας αξίας», αφού «δεν διαπιστώνεται μεν η εύρεση γενετικού υλικού, ήτοι η συνουσία του κατηγορούμενου ή τρίτου ατόμου με τον παθόντα, η κατηγορία ωστόσο αφορά στη χρήση εξωτερικού οργάνου από τον κατηγορούμενο».
Τέλος, το ότι στα ευρεθέντα στην κατοχή του κατηγορούμενου ερωτικά εξαρτήματα δεν διαπιστώθηκε γενετικό υλικό του θύματος, «δεν μπορεί να αντικρούσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός που διαπιστώθηκε με την ιατροδικαστική έκθεση», ότι δηλαδή χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο, «το οποίο απλώς δεν ανευρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου».
Ειδική μνεία γίνεται για το περιβόητο jungle juice που βρέθηκε στην κατοχή του ηθοποιού. Πρόκειται για εισπνεόμενη ουσία η οποία προκαλεί ευφορία και ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που καλούνται poppers, οι οποίες προκαλούν υπόταση, ενώ η εισπνοή του αίσθημα ζέστης και έξαψη που οδηγούν σε πτώση της πίεσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια των αισθήσεων.
«Το γεγονός ότι ο οδηγός ταξί εισέπνευσε την ουσία αυτή υπαιτιότητα του κατηγορουμένου είναι αδιαμφισβήτητο και προκύπτει από την έντονη δυσωδία στο όχημα του παθόντος, την οποία επιβεβαίωσε και ο ιατρός Ν.Κ όταν εισήλθε στο όχημα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου» εξηγεί ο εισαγγελέας επικαλούμενος την κατάθεση του γιατρού, σύμφωνα με την οποία μάλιστα, ο ηθοποιός φέρεται να έριξε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη στον καφέ του οδηγού, γεγονός που εξηγεί και την συμπεριφορά του στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα