Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Σήμερα ή αύριο η απόφαση του Πειθαρχικού: Ερχονται διαγραφές“ανταρτών” της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο

Σήμερα ή το αργότερο αύριο η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει τη διαγραφή των "ανταρτών" που συνεχίζουν στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, καθώς εκτιμάται ότι αφενός το ρήγμα μεταξύ των δυο πλευρών είναι αδύνατον να γεφυρωθεί και αφετέρου ότι η μέχρι τώρα ανοχή οδηγεί και νέα στελέχη (Σωτ. Παναγιωτόπουλος, Χαρ. Αφάλης) στη "Νέα Πελοπόννησο".
Με το ένα πόδι εκτός ΝΔ βρίσκονται ήδη οι Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία), Αποστόλης Γκούνης (Μεσσηνία), Γιώργος Πετρίτσης (Κορινθία), Απόστολος Παπαφωτίου (Κορινθία) και Βασίλης Σιδέρης (Αργολίδας). Η "τύχη" της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζανετέα και του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Γκίκα θα κριθεί στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στην Πειραιώς με το γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ για το κομματικό μέλλον των Γιώργου Μπουλούκου, Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Χαράλαμπου Αφάλη θα

αποφασίσει η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι "αντάρτες" κλήθηκαν σε απολογία με τη σύμφωνη γνώμη του γαλάζιου υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που πριν από λίγους μήνες εξέφραζε επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα των διαγραφών. Οπως φαίνεται ο κ. Νίκας εκτιμούσε ότι οι νεοδημοκράτες περιφερειακοί σύμβουλοι θα εγκατέλειπαν τον κ. Τατούλη όταν θα άκουγαν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει επισήμως τον εκλεκτό της Πειραιώς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την αισιόδοξη αυτή οπτική του κ. Νίκα υιοθέτησε ασμένως η Πειραιώς, καθώς τα περισσότερα κομματικά στελέχη δεν θέλουν να χρεωθούν μια διαφωνία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Το κλίμα όμως άρχισε να αλλάζει όταν η ανοχή προς τους "αντάρτες" εκλήφθηκε ως κομματική αδυναμία, με συνέπεια να προσχωρήσουν στο συνδυασμό Τατούλη και άλλοι νεοδημοκράτες.
Οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της ανοχής ήταν οι υποψηφιότητες των Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, Χαράλαμπου Αφάλη και Γιώργου Μπουλούκου με το συνδυασμό του κ. Τατούλη στη Μεσσηνία. Τόσο ο κ. Νίκας όσο και η Πειραιώς αντιλήφθηκαν τότε ότι υπάρχει κίνδυνος να λάβει λάθος μήνυμα ο μέσος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος και να θεωρήσει ότι δεν ξεφεύγει από την κομματική γραμμή αν ψηφίσει... Τατούλη.
Μπροστά στον κίνδυνο των ανυπολόγιστων εκλογικών επιπτώσεων, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Νίκα αποφάσισε να καλέσει τους "αντάρτες" σε απολογία, με κύριο στόχο να περιορίσει ενδεχόμενες νέες διαρροές. Ετσι, πριν από λίγες μέρες οι αντάρτες κλήθηκαν προφορικά σε απολογία από το γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσο Γαϊτάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και με όλες τις ενδείξεις, αφού δεν κλήθηκαν σε γραπτή απολογία απάντησαν μόνο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Γκίκας, οι οποίοι θα μεταβούν σήμερα στην Πειραιώς προκειμένου να διευκρινίσουν αν θα ακολουθήσουν το κόμμα ή τον κ. Τατούλη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κ. Γκίκας προτίθεται να ακολουθήσει τον κ. Τατούλη και άρα θα διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία.
Αντιθέτως δεν έδωσαν κανένα "σημείο ζωής" οι Αντωνία Μπούζα, Αποστόλης Γκούνης, Γιώργος Πετρίτσης, Απόστολος Παπαφωτίου και Βασίλης Σιδέρης. Γι' αυτό ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης τους κάλεσε σε γραπτή απολογία, στην οποία έπρεπε να απαντήσουν μέχρι χθες. Από νωρίς χθες όμως, τόσο ο κ. Γκούνης με ανάρτησή του στο Facebook όσο και η κ. Μπούζα σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παλμός 90,5" φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν ότι θα πορευτούν στο πλευρό του κ. Τατούλη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Συγκεκριμένα ο κ. Γκούνης έγραψε στο Facebook: «Δεν είμαστε μόνο 5... είμαστε χιλιάδες» - αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν διαφωνούν με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας μόνο οι 5 κληθέντες σε απολογία, αλλά χιλιάδες ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.
Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα μιλώντας στο σταθμό "Παλμός 90,5" δήλωσε: «Θέλω να ξέρετε ότι για μένα είναι πολιτική αξιοπρέπεια να παραμείνει κανείς πιστός σε αυτά τα οποία ζήτησε από τους πολίτες. Και εγώ ζήτησα από τους πολίτες το 2014 να με ψηφίσουν για να βρίσκομαι στην παράταξη της "Νέας Πελοποννήσου" με περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη. Η θητεία μου δεν έχει ολοκληρωθεί και θέλω να ξέρετε ότι οι αποστασίες δεν ταιριάζουν σε εμένα. Αρα θεωρώ ότι για μένα είναι πολιτική αξιοπρέπεια να παραμείνω πιστή σε αυτό που ζήτησα από τους πολίτες». Οταν τη ρώτησαν «Δεν είναι αποστασία να μην ακολουθήσετε την γραμμή του κόμματός σας;» η κ. Μπούζα απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας άνθρωπος βαθιά φιλελεύθερος, έχει πει σε δηλώσεις του και έχει τονίσει με τον πιο δυνατό τρόπο ότι οι πολίτες είναι αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν στην αυτοδιοίκηση, η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από τα κόμματα. Με ανιδιοτέλεια στηρίζω τη Νέα Δημοκρατία, εμφορούμαι από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, έχω προσφέρει στη ΝΔ και αυτό νομίζω είναι γνωστό σε όλους τους Μεσσηνίους. Από κάποιους όψιμους κομματικούς προσωπικά δεν δέχομαι να μου κουνάνε το δάχτυλο».
Τόσο από την ανάρτηση του κ. Γκούνη όσο και από τα λόγια της κ. Μπούζα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ακολουθήσουν τον υποψήφιο νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και άρα είναι μόνο θέμα χρόνου η ανακοίνωση της διαγραφής τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει διαγραφές "ανταρτών" και από άλλες περιφέρειες, καθώς δεν είναι μόνο οι 5 σύμβουλοι της Πελοποννήσου που αρνούνται να ακολουθήσουν τον κομματικό υποψήφιο περιφερειάρχη. Αργά χθες το βράδυ μάλιστα, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Παπαφωτίου δημοσιοποίησε επιστολή με την οποία απάντησε στη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι παραμένει πιστός στον Πέτρο Τατούλη. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα