Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Οι χαμηλές θερμοκρασίες απειλούν καλλιέργειες στην Τριφυλία

Θερμοκρασίες που άγγιξαν τους μείον 3 βαθμούς καταγράφηκαν στην περιοχή της Τριφυλίας, με τους παραγωγούς σε εγρήγορση για να προλάβουν τυχόν ζημιές στις καλλιέργειές τους.
Ο μεγάλος κίνδυνος αυτή την εποχή είναι για τα θερμοκήπια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν φυτευτεί για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, όμως δεν φαίνεται να υπήρξαν προβλήματα. Αγνωστες προς το παρόν είναι οι συνέπειες για τις ελιές στην περιοχή του Κοπανακίου και του Δωρίου, από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Στον μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στον βιολογικό καθαρισμό Κυπαρισσίας, η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν μείον 2,7 βαθμοί τις πρώτες πρωινές

ώρες, ωστόσο στα πιο πεδινά και νότια όπου είναι ο μεγάλος όγκος των θερμοκηπίων ο υδράργυρος έφτασε μόνο μέχρι τον μείον 1 βαθμό και όχι για πολλή ώρα. Ετσι χάρη και στις θερμάνσεις και τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας δεν υπήρξαν προβλήματα, όπως μας επισήμανε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, τονίζοντας ότι σχεδόν όλα τα θερμοκήπια έχουν φυτευτεί αυτή την περίοδο και οι παραγωγοί είναι σε ετοιμότητα.
Ανησυχία όμως φαίνεται να υπάρχει για την ελαιοκαλλιέργεια στις περιοχές Κοπανακίου και Δωρίου όπου οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια. Εκεί, όπως σημείωσε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα και οι συνέπειες του παγετού. Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα