Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών προϊόντων

Πολυμελής σπείρα, η οποία διέπραττε κλοπές σε αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.
Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν εννέα άτομα, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας 46χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή. Επιπλέον, αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, από το τέλος του 2018, είχαν συστήσει συμμορία από τουλάχιστον από δεκατρία άτομα, τα οποία απενεργοποιούσαν το σύστημα ασφαλείας των προϊόντων και διέπρατταν κλοπές από καταστήματα της αλυσίδας σε

διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Στη συνέχεια, οι δράστες διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε έξι οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, ένα πιστόλι και δύο γεμιστήρες.
Εως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 21 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 18 στην Αττική, μία στην Πάτρα και δύο στη Θεσσαλονίκη.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα