Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Μεσσηνία: Στο στόχαστρο της Τροχαίας μεθυσμένοι και... ραλίστες

Στο στόχαστρο της Τροχαίας μπήκαν οι μεθυσμένοι και οι... γρήγοροι οδηγοί από 31 Δεκεμβρίου έως και ανήμερα τα Θεοφάνια 6 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των ελέγχων για την παράβαση της εβδομάδας.
Οι τροχονόμοι λοιπόν στη Μεσσηνία έλεγξαν 108 οχήματα και βρήκαν 9 μεθυσμένους οδηγούς ενώ με υπερβολική ταχύτητα έτρεχαν 21. Συνολικά στο νομό συγκροτήθηκαν 4 συνεργεία ενώ γενικότερα ρωτώντας έμπειρους αξιωματικούς επιβεβαιώσαμε ότι τις αργίες, τις Παρασκευές και τα Σάββατα τα αλκοτέστ πιάνουν τριπλάσιους μεθυσμένους οδηγούς. Και όπως μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία των μηνιαίων απολογισμών δραστηριότητας των υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στους δρόμους της

Πελοποννήσου πιάνουν περί τους 200 μεθυσμένους οδηγούς ανά μήνα.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Συγκριτικά με το 2017, πέρυσι φάνηκε να μειώνονται οι παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, καθώς και ο αριθμός των μεθυσμένων οδηγών. Ετσι, το 2018 (εκτός Δεκεμβρίου που ακόμη δεν έχουν βγει τα στατιστικά Τροχαίας) συγκροτήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5.277 συνεργεία ελέγχου μέθης, τα οποία έκαναν 145.150 αλκοτέστ και διαπίστωσαν 1.953 παραβάσεις. Για όλο το 2017 συγκροτήθηκαν 5.898 συνεργεία ελέγχου μέθης, τα οποία έκαναν 182.573 αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 2.338 παραβάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα συγκροτούνται 400 έως 500 συνεργεία ελέγχου μέθης από τις υπηρεσίες Τροχαίας των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ βεβαιώνονται περί τις 140 έως 220 παραβάσεις για μέθη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ
Σε ό,τι αφορά τους Μεσσήνιους οδηγούς, όπως αναφέρουν έμπειροι αξιωματικοί στην "Ε", το ρίχνουν έξω λίγο παραπάνω τις Παρασκευές και τα Σαββατόβραδα, ημέρες δηλαδή που βγαίνει ο περισσότερος κόσμος, και τα αλκοτέστ πιάνουν σχεδόν τους τριπλάσιους μεθυσμένους οδηγούς απ' ό,τι τις καθημερινές.
Οι ίδιοι επισημαίνουν μάλιστα ότι ο έλεγχος αυτός είναι δύσκολος και θέλει ιδιαίτερο χειρισμό από τους τροχονόμους που έχουν να βεβαιώσουν τις παραβάσεις μέθης, γιατί αφενός ένας μεθυσμένος οδηγός μπορεί να βρίσει και να επιτεθεί στους αστυνομικούς για να τους χτυπήσει και αφετέρου μπορεί να χρειάζεται να τον ακινητοποιήσουν και να του πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, αν δουν ότι δεν μπορεί ούτε να περπατήσει. Σε μια τέτοια περίπτωση μάλιστα τον πηγαίνουν στο τμήμα για προστατευτική φύλαξη ή για να περάσει από αυτόφωρη διαδικασία. Πάντως για να πάει κανείς Αυτόφωρο θα πρέπει να είναι μεγάλη η ποσότητα του αλκοόλ που έχει καταναλώσει.  Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα