Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Σε… αναμμένα κάρβουνα επικεφαλής παρατάξεων στην Τριφυλία

Η αναμονή για τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» σχετικά με την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ έχει προκαλέσει μια κάποια «ταραχή» σε επικεφαλής παρατάξεων στο νέο Δ.Σ. Τριφυλίας, κι αυτό γιατί, όπως κυκλοφορεί, ήδη έχουν αναπτυχθεί στενές επαφές και έχει πέσει «ψήσιμο» για την επόμενη μέρα, δηλαδή για οφίτσια, καρέκλες, έμμισθες θέσεις.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται, ωστόσο, θα είναι τέτοιες που ο κάθε δήμαρχος, παντού, δε θα έχει και τόσο την ανάγκη των λοιπών για τη διοίκηση του Δήμου, κι αυτό έχει ως συνέπεια, ντάλα καλοκαίρι, να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα οι διακαώς επιθυμούντες συνδιοίκηση, οφίτσια, καρέκλες και έμμισθες θέσεις και οι άνθρωποι (γυναίκες ή άνδρες) τείνουν να αναχθούν σε συνεχιστές του εθίμου της πυροβασίας!
Αναμονή για νομοθετικές ρυθμίσεις τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»
Σε αναμονή για τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται, μαθαίνουμε, η πλειοψηφούσα παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη. Αναμονή που έχει να κάνει, κυρίως, με το σύστημα διακυβέρνησης του Δήμου, τη λεγόμενη

κυβερνησιμότητα, με τις επιπλέον αρμοδιότητες που θα δώσει στο δήμαρχο και την εκτελεστική επιτροπή και τον ακριβή τρόπο σύμπραξης παρατάξεων και μεμονωμένων συμβούλων με την παράταξη του δημάρχου.
Αυτονόητο είναι ότι, εάν και εφόσον, κάποια παράταξη επιλέξει τη σύμπραξη με την παράταξη του δημάρχου, παύει η ίδια να υφίσταται και ενσωματώνεται – αφομοιώνεται στην παράταξη του δημάρχου. Οπότε αλλάζουν επίσημα και οι συσχετισμοί σε Επιτροπές και Δημοτικό Συμβούλιο…
Η.Γ. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα