Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

«Μαρτύριο» το σκουπιδαριό δίπλα σε σπίτι στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας

Με το «μαρτύριο» του εφιάλτη του σκουπιδαριού δίπλα στο σπίτι της ζει εδώ ένα χρόνο κάτοικος του οικισμού της Βλασσάδας στην Τ.Κ. Αγαλιανής της Δ.Ε. Αυλώνος Δήμου Τριφυλίας εξαιτίας δύο κάδων απορριμμάτων που, εν απουσία της, τοποθέτησε ο Δήμος έξω ακριβώς από αυτό, επί της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας.
Η ίδια από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρήθηκε έντονα στους αρμοδίους, κι αφού δεν έπαιρνε απαντήσεις και δεν αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα που ο ίδιος ο Δήμος προκάλεσε, στις 10 Αυγούστου 2018 υπέβαλε σχετική αίτηση προς το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, διορίζοντας μάλιστα, με την αίτησή της, πληρεξουσία και αντίκλητό της δικηγόρο τη Χάιδω Παναγιωτοπούλου. 
Ωστόσο, καμία απάντηση δεν πήρε ποτέ και από κανέναν, η δε αίτησή της δεν έφτασε και, κατά συνέπεια, δε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.Στην αίτησή της περιγράφει το τεράστιο πρόβλημα που προκλήθηκε από την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων έξω από το σπίτι της. 
Πρόβλημα υγιεινής, με την ίδια να έχει ιδιαιτέρως βεβαρυμμένο ιστορικό υγείας. Πρόβλημα οδικής ασφάλειας, διότι το σημείο τοποθέτησης βρίσκεται ακριβώς στην οριογραμμή της ανοιχτής οδού υψηλής ταχύτητας, ως επίσης και στην είσοδο – έξοδο της οικίας της όσο και σε άλλη γειτονική οικία, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος κατά την είσοδο και έξοδο από τις οικίες τους λόγω μη ορατότητας στο δρόμο εξαιτίας των κάδων.
Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από το σκουπιδαριό που συσσωρεύεται στο σημείο και, μάλιστα, όλος ο γύρω χώρος θυμίζει χωματερή με διασκορπισμένα παντού σκουπίδια, μέχρι και στην είσοδο της οικίας της.
Η ίδια αναφέρει ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά σημεία που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι κάδοι, δίχως να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα, ενώ παρακαλεί να διευθετηθεί το ζήτημα. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί στην αίτησή της, ούτε έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και το πρόβλημα παραμένει. Μάλιστα, η τραγική κατάσταση αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ελήφθησαν το Μάιο, τον Ιούνιο και μόλις πριν από λίγες μέρες.
Του Ηλία Γιαννόπουλου
tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα