Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Πιο όψιμη φέτος η ελαιοπαραγωγή στη Μεσσηνία

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών ο πρώτος ψεκασμός δακοκτονίας
Πιο όψιμη είναι φέτος η ελαιοπαραγωγή στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας. Το δε πρόγραμμα δακοκτονίας εξελίσσεται κανονικά και χωρίς προβλήματα, ενώ εντός των ημερών θα ολοκληρωθεί ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός.
Όψιμη παραγωγή
Σε ό,τι αφορά τη φετινή εξέλιξη της ελαιοπαραγωγής, αν και ακόμα είμαστε στη μέση του προγράμματος, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, Γιάννης Κυριακόπουλος, σημείωσε ότι η χρονιά είναι πιο όψιμη σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, σε ό,τι έχει να κάνει με την τελική εκτίμηση για την ποιότητα και την παραγόμενη ποσότητα, αυτό, όπως διευκρίνισε, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά το επόμενο

διάστημα και ιδιαίτερα τους δύο πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.
Ωστόσο, γενικά η εκτίμηση για τη φετινή παραγωγή είναι καλύτερη μεν από την περσινή, ωστόσο δε θα φτάσει το μέγεθος της αντίστοιχης προπέρσινης, δηλαδή του 2017.
Πολλοί παράγοντες
Αυτό, όπως εξήγησε τέλος ο κ. Κυριακόπουλος, έχει να κάνει με παράγοντες που οφείλονται σε μειωμένα ποσοστά καρπόδεσης σε κάποιες περιοχές του νομού. Πάντως, το 2016 η ελαιοπαραγωγή στη Μεσσηνία είχε ξεπεράσει τους 65.000 τόνους, ενώ το 2017, αν και είχαν σημειωθεί μεγάλες ζημιές στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, ο νομός μας κατάφερε να παραμείνει πρώτος σε παραγωγή, φτάνοντας τους 40.000 τόνους. Πέρυσι έφτασε και πάλι κοντά στους 40.000 τόνους.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πιο αξιόπιστη εκτίμηση για το μέγεθος της φετινής παραγωγής θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες αργότερα.  Της Βίκυς Βετουλάκη  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα