Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Η ασθενής «0» λύνει τη σιωπή της – «Έτσι κόλλησα τον ιό»


Την λένε Wei Guixian και το όνομά της θα περάσει για πάντα στην ιστορία, καθώς φέρεται να είναι η ασθενής «0» του covid-19, η πρώτη που νόσησε παγκοσμίως, σύμφωνα με την εφημερίδα The Paper της Κίνας. Η 57χρονη γυναίκα μίλησε για πρώτη φορά για την εμπειρία της με την ασθένεια, δηλώσεις που αναπαρήγαγαν μεγάλα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το businessinsider.com. Η Wei πουλάει γαρίδες στην υπαίθρια αγορά άγριων ζώων, από όπου οι ειδικοί αναφέρουν πως ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, που έχει μολύνει περισσότερους από 550.000 ανθρώπους παγκοσμίως. «Κάθε χειμώνα έχω γρίπη. Μόλις παρουσιάστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, σκέφτηκα πως είναι η συνηθισμένη γρίπη που έχω. Ένιωθα κακουχία, αλλά όχι διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε αρχικά.




Η Wei όταν είδε πως τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, επισκέφτηκε μια τοπική κλινική, όπου διαπιστώθηκε με απλή γρίπη και επέστρεψε στον πάγκο της. Το ημερολόγιο τότε έδειχνε 11 Δεκεμβρίου του 2019.

Επισκέφτηκε την ίδια ημέρα ξανά την κλινική, όπου της έγινε ένεση. Τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και η 57χρονη επισκέφτηκε την κλινική Eleventh Hospital. Οι γιατροί εκεί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε, αφού ερχόντουσαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον κορονοϊό.

«Μου έδωσαν χάπια, αλλά κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε. Άρχισα να νιώθω χειρότερα και πολύ άβολα. Δεν είχα καν ενέργεια ή δύναμη», πρόσθεσε.

Η Wei έκατσε στο νοσοκομείο μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου, προτού πάρει εξιτήριο. Είχε προλάβει να μολύνει τον σύζυγό της, την κόρη της και μια ανιψιά της.

Η ίδια πρόσθεσε πως ήρθε σε επαφή με τον ιό στην τουαλέτα της αγοράς, η οποία φυσικά δεν τηρεί κανέναν κανόνα υγιεινής.
Πηγή:newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα