Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα : Θετικό κρούσμα σε δομή αστέγων

Σε νοσοκομείο της Αττικής νοσηλεύεται ασθενής με κορονοϊό, που διέμενε σε δομή αστέγων. Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και πραγματοποίησαν δειγματοληψία από όλους τους τροφίμους και το προσωπικό.
«Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης ασθενών με COVID 19 σε χώρους διαμονής πολλών ατόμων, όπως είναι τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι δομές για ηλικιωμένους ή οι δομές χρόνιων πασχόντων ώστε να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου και να προστατευθούν οι συνάνθρωποι μας που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώθηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για ασθενή με λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό ο οποίος διαμένει σε δομή αστέγων που φιλοξενεί 130 άτομα.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και πραγματοποίησαν δειγματοληψία από όλους τους ωφελούμενους αστέγους καθώς και από το προσωπικό. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε

νοσοκομείο της Αττικής σε καλή κλινική κατάσταση.
Από τον ΕΟΔΥ δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση των στενών επαφών αλλά κυρίως των ατόμων υψηλού κινδύνου καθώς και για τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.
Προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία που αφορά όλους μας, ο ΕΟΔΥ συμβουλεύει να ακολουθούνται οι σχετικές οδηγίες του.  news4health

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα