Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Λίπος στην κοιλιά: 5 τρόποι για να απαλλαχτείς από αυτό

Είτε θέλεις να βελτιώσεις τη συνολική υγεία σου είτε να σμιλέψεις το κορμί σου ενόψει του καλοκαιριού, το κάψιμο του λίπους μπορεί να αποδειχτεί μεγάλη πρόκληση. Όχι, όμως, ακατόρθωτη.
Μπαίνοντας στην περίοδο κατά την οποία οι εμφανίσεις μας στις παραλίες θα μπαίνουν στην καθημερινότητά μας, είναι λογικό οι περισσότεροι να θέλουν να εξαφανίσουν τις ατέλειες στα σώματά τους. Μία από αυτές είναι και το λίπος στην κοιλιακή χώρα, που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος για να εξουδετερωθεί για πολλούς ανθρώπους. Παρ΄όλα αυτά, ο συγκεκριμένος εχθρός δεν είναι ανίκητος
Παρακάτω, σας παραθέτουμε 5 τρόπους να για να εξαφανίσετε το περιττό λίπος όσο το δυνατό πιο γρήγορα και εύκολα:
Ξεκίνα προπόνηση ενδυνάμωσης
Η προπόνηση ενδυνάμωσης σφίγγει τους μυς μέσω των ασκήσεων που προϋποθέτουν αντίσταση. Χτίζει τη μϋική μάζα και αυξάνει τη δύναμη. Περιλαμβάνει τα γνωστά μας

«βαράκια» για την απόκτηση μυών με την πάροδο του χρόνου. Οι επιστήμονες έχουν βρει πολλαπλά οφέλη για τη καύση λίπους μέσω της προπόνησης ενδυνάμωσης.
Σε μία έρευνα, η συγκεκριμένη προπόνηση μείωσε το σπλαχνικό λίπος σε 78 άτομα με μεταβολικό σύνδρομο. Το σπλαχνικό λίπος είναι ένα επικίνδυνο είδος λίπους γύρω από τα όργανα στην κοιλιά. Μία άλλη μελέτη έδειξε ότι 12 εβδομάδες προπόνησης ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση ήταν πιο αποτελεσματική στη μείωση σωματικού λίπους και λίπους στην κοιλιά σε σχέση με την αερόβια προπόνηση από μόνη της.
Η προπόνηση αντίστασης βοηθάει επίσης τη διατήρηση της μάζας χωρίς λίπος, η οποίας αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα όταν ξεκουράζεται. Σύμφωνα με μία έκθεση, 10 εβδομάδες προπόνησης αντίστασης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της καύσης θερμίδων στην περίοδο ξεκούρασης κατά 7% και να μειώσει μέχρι 1,8 κιλά λίπους.
Οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος, τα βαράκια και ο εξοπλισμός γυμναστηρίου είναι κάποιοι εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσεις την προπόνηση ενδυνάμωσης.


Ακολούθησε μία δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες
Η ύπαρξη φαγητών πλούσιων σε πρωτεΐνες στη δίαιτά σου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις την όρεξή σου και να κάψεις περισσότερο λίπος. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες έχουν εντοπίσει ότι η κατανάλωση υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών συσχετίζεται με το μικρότερο ρίσκο λίπους στην κοιλιά.
Μία μελέτη έδειξε, επίσης, μία δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και του μεταβολισμού κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους. H αύξηση κατανάλωσης πρωτεϊνών μπορεί να αυξήσει και το συναίσθημα του κορεσμού και να μειώσει την όρεξη
Χαρακτηριστικά παραδείγματα φαγητών πλούσια σε πρωτεΐνες είναι το κρέας, τα αυγά, τα θαλασσινά, τα όσπρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.


Περισσότερος ύπνος
Η εξασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ύπνου μπορεί να δώσει ώθηση στην καύση λίπους και να αποτρέψει μία αύξηση του βάρους.
Μία μελέτη στην οποία συμμετείχαν 68,183 γυναίκες έδειξε ότι εκείνες που κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες κάθε νύχτα για μία περίοδο 16 ετών ήταν πιο πιθανό να πάρουν κιλά από εκείνες που κοιμόντουσαν παραπάνω από 7 ώρες κάθε βράδυ.
Μία άλλη μελέτη έδειξε ότι η καλύτερη ποιότητα ύπνου και τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου αύξησε την πιθανότητα απώλειας βάρους κατά 33% σε 245 γυναίκες που μπήκαν σε ένα σχετικό 6μηνο πρόγραμμα.
Από την άλλη πλευρά, η έλλειψη ύπνου ίσως προκαλέσει αλλαγές στις ορμόνες πείνας, αυξάνοντας την όρεξη και το ρίσκο παχυσαρκίας. Παρόλο που ο καθένας χρειάζεται διαφορετική ποσότητα ύπνου, οι περισσότερες έρευνες έχουν καταλήξει ότι 7 ώρες ύπνου συνδέονται με μεγαλύτερη οφέλη για την απώλεια βάρους.
Προσπάθησε να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, περιόρισε την καφεΐνη που λαμβάνεις και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν τον ύπνο για βοηθήσεις τη λειτουργία ενός υγιεινού κύκλου ύπνου.


Πιες καφέ
H καφεΐνη είναι το πρωταρχικό συστατικό σε σχεδόν κάθε συμπλήρωμα καύσης λίπους. Η καφεΐνη που βρίσκεται στον καφέ λειτουργεί ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος, αυξάνει το μεταβολισμό και βοηθάει τη διάσπαση λιπικών οξεών.
Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μελέτες η καφεΐνη μπορεί προσωρινά να αυξήσει την ενέργεια και να βελτιώσει το μεταβολισμό από 3 έως 11%.
Μία μεγάλη μελέτη με πάνω από 58 χιλιάδες άτομα συσχέτισε τη λήψη καφεΐνης με μικρότερη αύξηση βάρους σε ένα διάστημα 12 ετών. Μία άλλη μελέτη εντόπισε ότι οι υψηλές δόσεις καφεΐνης συνδέονταν με μεγαλύτερη επιτυχία απώλειας βάρους σε 2623 άτομα.
Για να αυξήσεις τα οφέλη από τον καφέ μη συμπεριλάβεις κρέμα και ζάχαρη. Αντ΄αυτού μπορείς να προσθέσεις μία μικρή ποσότητα γάλατος για να αποφύγεις επιπρόσθετες θερμίδες.


Πιες πιο υγιεινά ροφήματα-ποτά
Ένας εύκολος τρόπος για να κάψεις λίπος είναι να αντικαταστήσεις τα γλυκά ποτά με ζάχαρη με πιο υγιείς επιλογές. Για, παράδειγμα η σόδα ή ένας χυμός περιέχουν πολλές θερμίδες και μικρή θρεπτική αξία. Το αλκοόλ επίσης, είναι υψηλό σε θερμίδες μειώνει την αυτοσυγκράτηση σου, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα ροφήματα με ζάχαρη και το αλκοόλ σχετίζονται με το λίπος στην κοιλιακή περιοχή.
Το νερό και το πράσινο τσάι ενδείκνυνται για τη μείωση των θερμίδων που καταναλώνεις. Σε μία μικρή 12βδόμαδη μελέτη, κατέληξαν ότι η κατάποση 500ml νερού πριν τα γεύματα αύξανε την απώλεια βάρους κατά 2 κιλά σε σχέση με ένα ελεγχόμενο γκρουπ.
Το πράσινο τσάι είναι επίσης, μία έξυπνη επιλογή. Περιέχει καφεΐνη και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αμφότερα βοηθούν την καύση λίπους και βελτιώνουν το μεταβολισμό.
Για παράδειγμα, μία μελέτη σε 12 ενήλικες φανέρωσε ότι το πράσινο τσάι αύξησε την καύση λίπους κατά 12% σε σχέση με κάποιο εικονικό φάρμακο. Η αντικατάσταση 2 ροφημάτων υψηλών θερμίδων με ένα ποτήρι νερό ή πράσινο τσάι αποτελεί ένα απλό τρόπο για την καύση λίπους.


ΠΗΓΗ: https://bit.ly/2XbfpRN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα