Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Καλαμάτα: Για φρικτές περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών μίλησε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Για φρικτές περιπτώσεις κακοποίησης γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έκανε λόγο ο πρόεδρος του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος, σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα.
Σημείωσε ότι στόχος είναι να ενώσουν δυνάμεις, ώστε οι γυναίκες να ξεπεράσουν το φόβο και τον κίνδυνο και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι τα νούμερα δεν έδειξαν αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά υπήρξε αύξηση στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που όμως δεν μεταφράστηκαν σε καταγγελίες.
Οσον αφορά τις φρικτές περιπτώσεις, επεσήμανε ότι γυναίκες πήγαν κατευθείαν στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση - και σημείωσε: “Επρεπε να τις φιλοξενήσουμε, γιατί τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά. Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας

και με τη γ.γ. Ισότητας προσπαθούμε να βρούμε άκρες. Αυτό που επίκειται είναι, και στα θέματα των παιδιών και στα θέματα των γυναικών και των οικογενειών, ό,τι γίνεται στις άλλες χώρες να γίνει και στην Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και σ’ αυτόν τον τομέα.
Σε κάποιες περιοχές έχουμε κάποιους χώρους, κάποια διαμερίσματα, προκειμένου να φιλοξενούνται, να ξεπερνούν τον κίνδυνο, να μην φοβούνται οι γυναίκες να μιλήσουν για τη φρίκη που περνάνε μέσα σ’ ένα σπίτι όπου βασανίζονται, κακοποιούνται. Να μπορούν να σκεφτούν τι θέλουν να κάνουν και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους”.   eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα