Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Σε εξαγωγικό ρυθμό η Τριφυλία: Καλά κινούνται ντομάτα, αγγούρι και καρπούζι

Σε παραγωγικό και εξαγωγικό οργασμό αγροτικών προϊόντων βρίσκεται αυτή την εποχή η περιοχή της Τριφυλίας καθώς υπάρχει πλήρης εξέλιξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπως και της υπαίθριας καλλιέργειας καρπουζιού.
Εντυπωσιακή φέτος είναι η εξαγωγική τάση που παρατηρείται στην καλλιέργεια αγγουριών, καθώς όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι εξαγωγές αγγουριού έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, πράγμα που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν αγορές του εξωτερικού. Οι μεγαλύτερες εξαγωγές γίνονται προς τη Βουλγαρία κι ακολουθεί η Ρουμανία, όπως και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Ετσι το αγγούρι της περιοχής με την εξαιρετική του ποιότητα έχει βρει μια σημαντική διέξοδο προς το εξωτερικό.
Επίσης σε πλήρη εξέλιξη είναι η συγκομιδή της ντομάτας από τα θερμοκήπια της

περιοχής. Μπορεί να υπάρχει μια διακύμανση των τιμών, όμως η ζήτηση είναι σταθερή. Εδώ βέβαια ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι κάποιοι παραγωγοί έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τον ιό της καστανής ρυτίδωσης του καρπού της ντομάτας.
Οσον αφορά την υπαίθρια καλλιέργεια καρπουζιού τόνισε ότι η συγκομιδή του πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ποιότητά του είναι εξαιρετική και οι έλεγχοι που γίνονται από την υπηρεσία είναι συνεχείς. Η ζήτηση τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από το εξωτερικό είναι ικανοποιητική.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα