Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στην Αττική: Τηλεργασία στο 40%, τέλος οι συναυλίες και κλιμακωτό ωράριο


Νέα μέτρα στην Αττική ύστερα από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής (18/9), κατά την συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.
Ο υφυπουργός σημείωσε πως τα νέα μέτρα θα είναι σε ισχύ από την Δευτέρα (21/9) σε όλη την Αττική και είναι τα εξής:
Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις
Απαγόρευση πολιτιστικών εκδηλώσεων
Απαγόρευση συναυλιών
Απαγόρευση λειτουργίας κλειστών κινηματογράφωνΜεγαλύτερη δυνατότητα τηλεργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
Όσοι είναι 25 και άνω να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ
Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65
Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχεία καραντίνας
Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για εργαζόμενους που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως
Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα. Στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί
Σε 4 κύματα η προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομενων στον ιδιωτικό τομέα
«Το πρόβλημα εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές όπως το κέντρο της Αθήνας», σημείωσε στη συνέχεια.
Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως τα περισσότερα κρούσματα στην Αττική εντοπίζονται σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους και στους ανέργους.
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι μεγάλη διασπορά εντοπίζεται σε άτομα που είναι 25 ετών και άνω, ενώ υπάρχουν «3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κάθε μέρα».
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πρόκειται να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων, ενώ θα επιβληθούν πρόστιμα τόσο σε εργαζόμενους, τόσο και σε εργοδότες που δεν τα τηρούν.
Έκτακτη σύσκεψη
Η νέα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στον κρατικό μηχανισμό, καθώς όχι μόνο ανεβαίνει η ηλικία των ασθενών, αλλά αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ στο επίκεντρο της πανδημίας είναι η Αττική.
Έτσι, το πρωί της Παρασκευής (18/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έκτακτη σύσκεψη με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και τον επικεφαλής αυτής, Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο πρωθυπουργός σημειώσε μετά την σύσκεψη πως «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική».
«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε στη συνέχεια.
Έπειτα, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό».
«Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», σημείωσε και υπογράμμισε πως «στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα