Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Άρειος Πάγος αθώωσε κατηγορούμενο για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Αθώος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κηρύχθηκε επιτηδευματίας κατηγορούμενος από το Ε΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κατηγορουμένου.
Βάσει του νέου ποινικού κώδικα και αφού οι οφειλές του δεν ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ (αφαιρουμένων των οφειλών που τυποποιούνται στο αρ 66 ΚΦΔ) που απαιτεί το άρθρο 25 του Ν 1882/1990 για να είναι η πράξη αξιόποινη, αυτή καθίσταται ανέγκλητη.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Άρειος Πάγος λύνει νομοθετικά το μείζον ζήτημα των ταυτόχρονων διώξεων και ταυτόχρονων καταδικών για τα ίδια περιστατικά.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης τα χρέη που υπόκεινται στο αρ 66 ΚΦΔ δεν

μπορούν να εκτιμώνται για την πλήρωση της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος του άρθρου 25 του Ν 1882/1990 ως ισχύει ανεξαρτήτως του ύψους τους.
«Στην αίτηση και στον πίνακα χρεών που υποβάλλονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό της ευθύνης του προσώπου, τα χρέη που προέρχονται από τη μη εκτέλεση χρηματικών ποινών που επιβλήθηκαν από ποινικό δικαστήριο και οι σχετικές με αυτά προσαυξήσεις, τόκοι και λοιπές επιβαρύνσεις καθώς και τα χρέη από τα αδικήματα που τυποποιούνται στο άρθρο 66 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας μαζί με τις σχετικές με αυτά προσαυξήσεις, τόκους και λοιπές επιβαρύνσεις». newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα