Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Λακωνία: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε εργάτες γης – Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε χωριά

Φωτογραφία αρχείου
Συναγερμός έχει σημάνει στη Λακωνία μετά τον εντοπισμό μαζικών κρουσμάτων σε εργάτες γης. Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι αυτό το διάστημα εργάζονται στην περιοχή 1.500 αλλοδαποί, Αφρικανοί και Ασιάτες.
Οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη εγρήγορση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο, η έκρηξη νέων εστιών υπερμετάδοσης προβληματίζει τους ειδικούς και την κυβέρνηση. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα χωριά Γλυκόβρυση και Άγιος Ιωάννης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, όπου εντοπίστηκαν 37 εποχιακοί εργάτες γης θετικοί στην Covid-19.
«Θα δούμε την έκταση των κρουσμάτων. θα ελέγξουμε όχι μόνο σε αυτήν την περιοχή» τόνισε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ιχνηλατηθούν και να περιοριστούν οι στενές επαφές των κρουσμάτων, ενώ διενεργούνται εκτεταμένοι έλεγχοι με τη μέθοδο του rapid test. Τη Δευτέρα αναμένεται και δεύτερο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ότι σε δεύτερη φάση θα γίνει και ο έλεγχος όλων όσοι ήρθαν σε επαφή με τους μετανάστες.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι περίπου 1.500 εργάτες γης που ζουν στο Δήμο Ευρώτα, κατοικούν κατά πεντάδες ή ακόμα και δεκάδες μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

«Σκοπός μας είναι να ελεγχθούν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Εκπρόσωποι των τοπικών, αλλά και των υγειονομικών φορέων της περιοχής πραγματοποίησαν σύσκεψη, παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, αλλά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα παραμείνουν στην περιοχή προκειμένου να συνεχίσουν τους ελέγχους και τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα