Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Γλυφάδα Μεσσηνίας: Το χωριό των γκράφιτι!

Τη Γλυφάδα Μεσσηνίας πρόβαλε ο Alpha μέσα από την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη “Ώρα για Μελέτη”. Το χωριό προβλήθηκε για την εξής ιδιαιτερότητα: για τα έργα γκράφιτι του skitsofrenis, Κώστα Λούζη, πάνω στους τοίχους των σπιτιών, που το καθιστούν μια πρωτότυπη και μοναδική υπαίθρια γκαλερί. Πανελλαδική προβολή είχε όμως και το Κορυφάσιο, για τη Γερμανίδα που αγάπησε την περιοχή και έμεινε εδώ αποκτώντας τη δική της οικογένεια, ενώ έχει φτιάξει ένα βιωματικό πάρκο αγροτουρισμού, προβάλλοντας τα έθιμα και τη μεσσηνιακή κουζίνα στους επισκέπτες της περιοχής.
Κερδίζουν τις εντυπώσεις τα γκράφιτι, εμπνευσμένα από την αγροτική ζωή του χωριού, από τον θερισμό, τον τρύγο, το ψήσιμο του ψωμιού στον ξυλόφουρνο, εικόνες

καθημερινότητας μιας άλλης εποχής, συνοδευόμενα από μηνύματα βαθύτερα.










Όπως αναφέρεται από τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής:
“Ταξιδέψαμε στην Πύλο και φτάσαμε στο χωριό Κορυφάσιο σε ένα λόφο που περιβάλλεται από ελαιώνες. Εκεί συναντήσαμε μια Γερμανίδα που μαζί με τον Έλληνα σύζυγό της, έχουν φτιάξει ένα βιωματικό πάρκο με γεύσεις και αρώματα της Μεσσηνίας.
Εντύπωση μας έκανε το χωριό Γλυφάδα Μεσσηνίας ή αλλιώς το χωριό των γκράφιτι. Οι κάτοικοι με την βοήθεια του skitsofrenis, έχουν δημιουργήσει μία υπαίθρια γκαλερί με 22 γκράφιτι, βγαλμένα από την ιστορία του χωριού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα