Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα: Στα 39 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, ανησυχία για τους διασωληνωμένους κάτω των 40

Κορονοϊός Ελλάδα: Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στη χώρα μας ανήκει στην ηλιακή ομάδα 18-39, με ποσοστό 43,7%, ενώ ακολουθεί με ποσοστό 36,9% η ηλικιακή ομάδα 40-64 έτη.
Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, με βάση τα όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, οι 4 στους 10 στην εντατική είναι κάτω των 65 ετών, ενώ από το Open ανέφεραν ότι τρεις συμπολίτες μας κάτω των 40 είναι διασωληνωμένοι.



Στην εντατική ο 25χρονος που νόσησε στην Τήνο, κρίσιμη η κατάστασή του
Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση του 25χρονου που μεταφέρθηκε το Σάββατο με αεροδιακομιδή από την Τήνο στην Αθήνα, έχοντας διαγνωσθεί με κορονοϊό.
Σύμφωνα με το Open, o νεαρός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου της Βούλας, ενώ η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιωμένη.
Ο 25χρονος μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από την Τήνο στο νοσοκομείο της Σύρου, καθώς παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα και έντονη αδιαθεσία. Στη Σύρο υποβλήθηκε σε τεστ, όπου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, διασωληνώθηκε και μέσα στην ειδική κάψουλα διακομίσθηκε με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.
Μάλιστα, ο 25χρονος είχε υποβληθεί σε δύο τεστ Covid-19 στην Τήνο, αλλά είχαν βγει αρνητικά.
Οι γιατροί, τονίζουν πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα του ιού. Οο 25χρονος βρέθηκε διασωληνωμένος μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα