Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κλιματική αλλαγή: Η Γη έχασε 28 τρις τόνους πάγου σε λιγότερο από 30 χρόνια

Εφιαλτικά τα συμπεράσματα ομάδας βρετανών επιστημόνων που διαπίστωσαν οτι μέσα σε 30 χρόνια η εξαφανίστηκαν απο την επιφάνεια της γης 28 τρισεκατομμύρια τόνοι πάγου.

Απο το 1994 ώς το 2017 συνολικά 28 τρισεκατομμύρια τόνοι πάγου έχουν εξαφανιστεί απο την επιφάνεια της Γης με τους επιστήμονες να αποδίδουν το φαινόμενο αποκλειστικά την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι αριθμοί αυτοί προέρχονται από έρευνα βρετανών επιστημνόνων που ανέλυσαν δεδομένα δορυφόρων απο βόρειο και νότιο πόλο, βουνά και παγετώνες ωστε να μετρήσουν την απώλεια των πάγων λόγω της υπερθέρμανσης που προκαλείται από την αύξηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Οι επιστήμονες περιέγραψαν το επίπεδο απώλειας πάγων ως "συγκλονιστικό" , σύμφωνα με τον Guardian, και προειδοποίησαν οτι σύμφωνα με τις αναλύσεις τους μέχρι το τέλος του αιώνα η στάθμη της θάλασσας θα έχει ανέβει κατά ένα μέτρο.

Οι ίδιοι προειδοποίησαν επίσης οτι το λιώσιμο των πάγων σε αυτές τις ποστότητες μειώνει την ικανότητα του πλανήτη να αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία. Ο πάγος εξαφανίζεται και η θάλασσα ή το έδαφος που υπάρχει από κάτω απορροφά όλο και περισσότερη θερμότητα, αυξάνοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία του πλανήτη.

Επίσης, η απώλεια παγετώνων σε οροσειρές απειλεί να εξαφανίσει πηγές γλυκού νερού από τις οποίες εξαρτώνται οι τοπικές κοινότητες.

Η ομάδα των επιστημόνων μελέτησε δορυφορικές έρευνες παγετώνων στη Νότια Αμερική, την Ασία, τον Καναδά και άλλες περιοχές.                                                                                                                   news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα