Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ουρολοίμωξη και κολύμπι: τι να προσέξετε


Καλοκαίρι σημαίνει κολύμπι με συχνές και πολύωρες επισκέψεις στην παραλία ή στην πισίνα, φορώντας το μαγιό μας. Όμως το καλοκαίρι έχουμε δυστυχώς και αυξημένο κίνδυνο, κυρίως σε γυναίκες αλλά και άνδρες, να εμφανιστεί ουρολοίμωξη.
Πρόκειται για μια λοίμωξη που εμφανίζεται όταν τα βακτήρια περνούν από την ουρήθρα και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη ή στους νεφρούς, και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα. Η ελλιπής τήρηση των κανόνων υγιεινής, τόσο κατά την κολύμβηση όσο και στην καθημερινή υγιεινή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισής της.
Για το μπάνιο στη θάλασσα, προσπαθούμε να επισκεφτούμε καθαρές παραλίες που να μην έχουν πολύ συνωστισμό. Οι πισίνες μπορεί να γίνουν εστία αναπαραγωγής μικροβίων, εάν δεν συντηρούνται κατάλληλα, και τα επίπεδα χλωρίου είναι χαμηλά. Επίσης, ενήλικες και παιδιά επιβάλλεται να προσέχουν και να είναι καθαροί πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ουρολοίμωξη μπορεί να σχετίζεται και με το υδρομασάζ.
Μειώστε τις πιθανότητες να πάθετε ουρολοίμωξη:
Λαμβάνoντας καθημερινά ένα συμπλήρωμα διατροφής, που υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.
Aλλάζοντας το βρεγμένο μαγιό το συντομότερο δυνατό. Τα μικρόβια τείνουν να αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά και υγρά μέρη. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις λόγω των σφιχτών μαγιό τους, της υγρασίας του κόλπου και της ανατομίας του ουροποιητικού συστήματος τους.
Φροντίζοντας να πίνετε άφθονα υγρά για να ξεπλύνετε τα βακτήρια μέσω του ουροποιητικού συστήματος, αφού είναι δεδομένο ότι όσο περισσότερα ούρα βγάζουμε τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο για ουρολοιμώξεις.
Δίνοντας μεγάλη προσοχή στις κοινόχρηστες τουαλέτες
Αν έχετε έντονο τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης, αίσθηση ανάγκης για συχνή ούρηση που συνοδεύεται όμως από μικρή ποσότητα ούρων, πόνο χαμηλά στην κοιλιά και σε σοβαρότερες περιπτώσεις αιμα στα ούρα και πυρετό, που είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της ουρολοίμωξης, επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό σας. Εκείνος θα σας συμβουλεύσει να κάνετε μία σειρά ειδικών εξετάσεων, ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα