Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί πoυ είχαν κληθεί για ενδοοικογενειακή βία (εικόνες)


Πλήρης επιβεβαίωση των καταγγελιών ενοίκου της πολυκατοικίας, η οποία ανέφερε ότι είχε ξανακαλέσει την αστυνομία για κακοποίηση της 31χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στη Δάφνη, καθώς οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ήταν, μάλιστα, γειτόνισσα του θύματος, η γυναίκα που έκανε την καταγγελία.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, τελικά, οι αστυνομικοί που είχαν φτάσει στις 11 Ιουλίου στο διαμέρισμα της οδού Λάμπρου Κατσώνη στη Δάφνη κατόπιν καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία, και στο οποίο τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής (30/07), 39χρονος άνδρας δολοφόνησε την 31χρονη σύζυγό του. Η καταγγελία είχε γίνει από γειτόνισσα της γυναίκας που έχασε τη ζωή της και ένοικο της πολυκατοικίας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους» και για «όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».
«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.
Υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για το συμβάν.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:
Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.
Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:
Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.
Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.
Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.
Μια γυναικοκτονία κάθε μήνα, είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία
Η Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον περασμένο Μάιο, η Γαρυφαλλιά Ψαρράκου στις αρχές Ιουλίου και τώρα μια 31χρονη στη Δάφνη είναι τα θύματα των ίδιων τους των συντρόφων μέσα σε μόλις τρεις μήνες.
Μια ακόμα γυναικοκτονία το τελευταίο τρίμηνο έπειτα από εκείνες της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου στη Φολέγανδρο.
Και οι τρεις δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους. Ένας 40χρονος στη Δάφνη σκότωσε τη γυναίκα του με μαχαίρι και έπειτα παραδόθηκε στην Αστυνομία, ισχυριζόμενος πως τη ζήλευε και γι αυτό την σκότωσε.


Θύτης και θύμα είχαν μαζί ένα παιδί, ενώ διατηρούσαν ένα σουβλατζίδικο. Οι περισσότεροι περίοικοι δήλωσαν «έκπληκτοι», όχι όμως όλοι. Μια γειτόνισσα του θύματος, είχε καλέσει την Αστυνομία καταγγέλοντας ενδοοικογενειακή βία λιγότερες από 19 μέρες πριν τη δολοφονία της 31χρονης. Σύμφωνα με την καταγγελία ένα περιπολικό είχε φτάσει μέχρι την πολυκατοικία το πλήρωμά του όμως αποχώρησε άπραγο από το σημείο.

mourouti

Η καταγγέλουσα δημοσιοποίησε το γεγονός γράφοντας στην ανάρτησή της στα social media, «όταν τη σφάξει θα ενημερώσω πρώτα κανένα κανάλι». Και να που βγήκε αληθινή. Ο 40χρονος την έσφαξε τελικά, με ένα μαχαίρι.



Οι Αστυνομικοί μπαίνοντας στο διαμέρισμα του ζευγαριού, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος. Ο κατηγορούμενος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα