Τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.633 , εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.258.495 (ημερήσια μεταβολή +1,4%), εκ των οποίων 50,3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.092 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 626 (59,9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη. To 80,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 535 (85,46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (14,54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.775 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 400 (ημερήσια μεταβολή -9,5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 392 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 110 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 61, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.910 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
125 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
Από τα 17.633 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Κυριακής τα 32 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Στο “κόκκινο” παραμένει η Αττική, στην οποία το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 6.294 νέες μολύνσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, που μετρά 2.001 νέα κρούσματα.
Αναλυτικά η κατανομή των 17.601 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα