Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Αναζητούν λύσεις για Νεφρολογική και ανακαίνιση χειρουργείων

Το πρόβλημα λειτουργίας της Νεφρολογικής κλινικής και το ζήτημα χρηματοδότησης της ανακαίνισης των χειρουργείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, συζήτησε η διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τη διοικήτρια Ελένη Αλειφέρη και τους διευθυντές της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο και απάντησε σε ερωτήσεις για το Κέντρο Εφημερίας Λογγάς και το υγειονομικό κενό στη ΝΑ Πυλία, το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, τις ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο και το ασανσέρ που δεν λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημέρωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ασχολήθηκε με προβλήματα, όπως η Νεφρολογική κλινική, για την οποία, όπως είπε, δόθηκαν λύσεις, ενώ επιθεώρησε και τα έργα: 
α) Την επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο χαρακτήρισε “έργο ανάπτυξης για το νοσοκομείο, με το οποίο θα ενοποιηθεί το παιδιατρικό με τα παθολογικό και το χειρουργικό”. 
β) Και την προσθήκη του ορόφου πάνω από την Ψυχιατρική κλινική.

Πληροφόρησε, επίσης, ότι συζήτησε για “ζητήματα που θέλουμε να εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, την ανακαίνιση των χειρουργείων, που είναι έργο πνοής”. Ανέφερε πως δεν έχει γίνει καμία ανακαίνιση των χειρουργείων από τότε που φτιάχθηκε το νοσοκομείο κι έκανε λόγο για ποιοτικότερη φροντίδα των ασθενών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, για το ασανσέρ που δεν λειτουργεί εδώ και καιρό στο Κ.Υ. Καλαμάτας, ο κ. Καρβέλης είπε ότι “το ασανσέρ δεν πληρεί τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση” και πως “αναλάβαμε να το φτιάξουμε να λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές”. Ανέφερε ότι για την καθυστέρηση από την εταιρεία ευθύνονται η πανδημία και οι καταστάσεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που δημιούργησαν ζητήματα με τα ανταλλακτικά. Δήλωσε ότι σύντομα θα γίνει η επισκευή και υποστήριξε πως αυτό έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια.
Για το Κέντρο Εφημερίας Λογγάς και το υγειονομικό κενό στη ΝΑ Πυλία, είπε ότι έχουν συζητήσει με τον δήμαρχο Μεσσήνης κι έχουν γίνει παρεμβάσεις για την επίλυση του θέματος.
Για το Κ.Υ. Φιλιατρών αναγνώρισε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα, αλλά ενημέρωσε πως μετακινούνται ειδικευμένοι γιατροί από το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Για τα κενά των παθολόγων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας απάντησε ότι υπάρχει κάλυψη γιατρών στην Παθολογική κλινική και είπε πως “αυτό που υποσχέθηκα, είναι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων το Νοσοκομείο Καλαμάτας όσες περισσότερες θέσεις γίνεται”.
Για τη δημιουργία Κ.Υ. ΝΑ Πυλίας στη Λογγά ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη μελέτη και τα στοιχεία θα τεθούν υπόψη του υπουργείου Υγείας, καθώς τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται από το Κεντρικό Συμβούλιο ΥΠΕ.     Γ.Σ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα