Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Πλατεία Φιλιατρών: Τι υποστηρίζει ο περιφερειάρχης, "εκτός γραμμής" ο πρώην αντιπεριφερειάρχης

Δεν ενστερνίζεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ως αγνές τις αντιδράσεις κατοίκων των Φιλιατρών, παρά και την ομόφωνη αντίθεση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καποδιστρίου. Ο περιφερειάρχης χθες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είπε ότι πίσω από τις αντιδράσεις κρύβονται σκοπιμότητες και συγκεκριμένα σημείωσε: “Η άποψή μου είναι ότι ενόψει και των εκλογών γίνεται μία διαπάλη και για τις δημοτικές εκλογές στην Τριφυλία, δυστυχώς. Και μια διαπάλη ιδιαίτερα αριστερίστικων οργανώσεων στην περιοχή των Φιλιατρών, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπά, για να βελτιώσουν τη κατάστασή τους σε πολιτικό επίπεδο. Και από κάποιους άλλους θεωρείται μια ευκαιρία για να χτυπηθεί εν πάσει περιπτώσει η περιφερειακή αρχή”....
Παρόλα αυτά ο περιφερειάρχης είπε ότι όταν γίνει από την Περιφέρεια η αναμόρφωση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας (η αρχική μελέτη, που ετοιμάστηκε από το Δήμο Τριφυλίας, απορρίφθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού) θα τεθεί σε διαβούλευση με την εκπροσώπηση του Δήμου Τριφυλίας και των Φιλιατρών και αν εξακολουθεί να υπάρχει αντίθεση τότε το έργο δεν θα γίνει και τα χρήματα θα χαθούν από την τριφυλιακή πόλη.
Σε ό,τι αφορά το ομόφωνο αίτημα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, τα 3.200.000 για την ανάπλαση της πλατείας να διατεθούν μόνο για ήπιες παρεμβάσεις στην πλατεία και το υπόλοιπο ποσό για σειρά άλλων αναγκαίων έργων, όπως στο Ρολόι των Φιλιατρών, στο Δημαρχείο, στο παλιό σχολικό συγκρότημα, ο περιφερειάρχης είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτά γιατί δεν υπάρχει χρόνος να ετοιμαστούν οι σχετικές μελέτες.
Ωστόσο ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, έκανε μια τοποθέτηση που μάλλον ήταν “εκτός γραμμής”. Συγκεκριμένα επέρριψε ευθύνες στην δημοτική αρχή Τριφυλίας που δεν κάνει διάλογο με την τοπική κοινωνία των Φιλιατρών, ενώ δεν διαφώνησε να γίνουν άλλα έργα που ζητά η περιοχή με τα χρήματα για την ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου.
Είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Καπέλιος: “Εκείνο που θα πω είναι το εξής: Οφείλει για μένα η δημοτική αρχή Τριφυλίας, έστω και την τελευταία στιγμή, να συζητήσει με όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων, να μιλήσει με τον κόσμο των Φιλιατρών, διότι τα Φιλιατρά είναι μια πολιτεία η οποία δεν αξίζει μια τέτοια αντιμετώπιση. Να κάτσει κάτω να δει τι χρειάζεται, να δουν ποιες είναι οι ανάγκες αυτής της πόλης, μπορεί να είναι και η πλατεία αλλά να είναι και άλλα πράγματα. Και από εκεί και μετά να βρουν μια φόρμουλα, να βρουν μια κοινή συνισταμένη και να μπορέσουμε και εμείς από εδώ να λειτουργήσουμε. Νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή να συζητήσει με τον κόσμο των Φιλιατρών”.   Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα