Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Αλλάζουν όλα στον ΕΟΔΥ: Τι προβλέπει τροπολογία για τη νέα Διοίκηση - Πλήρης εξουσία στον Διευθύνοντα Σύμβουλο


Ριζικές αλλαγές στον ΕΟΔΥ προωθεί το υπουργείο Υγείας αφού με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, καταργούνται οι δύο Αντιπρόεδροι ενώ ο Οργανισμός αποκτά Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ειδικότερα όπως περιγράφεται στην τροπολογία ο ΕΟΔΥ αποκτά νέα Διοίκηση η οποία θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΔΣ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο καθώς και τα μέλη.
Με τη νέα σύνθεση πλήρη εξουσία αποκτά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο οποίος ουσιαστικά αναλαμβάνει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ περιορίζεται σε πολύ λιγότερα καθήκοντα.
Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ουσιαστικά τις αλλαγές στον ΕΟΔΥ, ενώ είχε επισημανθεί ότι ο φορέας θα αποκτήσει και υπηρεσίες ανά περιοχή σε όλη τη χώρα.
Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Διευθύνων Σύμβουλος, θα είναι επταμελές. Τα έξι μέλη θα διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και το έβδομο μέλος προτείνεται από τον Σύλλογο των εργαζομένων.
Η θητεία του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του ΔΣ είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη θητεία.
Οι αρμοδιότητες του Προέδρου θα είναι να:
  • συγκαλεί το ΔΣ,
  • προεδρεύει των συνεδριάσεων αυτού και μεριμνά για την εφαρμογή των αποφάσεών του,
  • εκπροσωπεί τον Οργανισμό δικαστικώς και εξωδίκως ενώπιον κάθε αρχής και ιδιωτών.
Οι Αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΟΔΥ είναι διευρυμένες αφού αναλαμβάνει να διαχειριστεί τις περισσότερες υποθέσεις του φορέα.
Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ έχει τις εξής αρμοδιότητες:
  • προΐσταται διοικητικά όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού και μεριμνά για την οργάνωση, τον συντονισμό και την καθοδήγηση του εκτελούμενου έργου,
  • υπογράφει τις συμβάσεις εργασίας ή έργου όσων προσλαμβάνονται με αποφάσεις του ΔΣ,
  • κατανέμει το πάσης φύσεως προσωπικό του Οργανισμού, ύστερα από απόφαση του ΔΣ,
  • εγκρίνει τις πάσης φύσεως δαπάνες, ύστερα από απόφαση του ΔΣ,
  • αποφασίζει για τις πάσης φύσεως υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού του Οργανισμού και εγκρίνει τις μετακινήσεις του για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, ύστερα από απόφαση του ΔΣ,
  • ασκεί πειθαρχικό έλεγχο ως πειθαρχικός προϊστάμενος όλου του προσωπικού του οργανισμού, εφόσον το είδος του παραπτώματος δεν αποτελεί αρμοδιότητα άλλου οργάνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα