Με τη νέα σύνθεση πλήρη εξουσία αποκτά ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο οποίος ουσιαστικά αναλαμβάνει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ περιορίζεται σε πολύ λιγότερα καθήκοντα.
Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ουσιαστικά τις αλλαγές στον ΕΟΔΥ, ενώ είχε επισημανθεί ότι ο φορέας θα αποκτήσει και υπηρεσίες ανά περιοχή σε όλη τη χώρα.
Πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ, στο οποίο θα συμμετέχει και ο Διευθύνων Σύμβουλος, θα είναι επταμελές. Τα έξι μέλη θα διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και το έβδομο μέλος προτείνεται από τον Σύλλογο των εργαζομένων.
Η θητεία του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των μελών του ΔΣ είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης για μια ακόμη θητεία.
Οι αρμοδιότητες του Προέδρου θα είναι να:
- συγκαλεί το ΔΣ,
- προεδρεύει των συνεδριάσεων αυτού και μεριμνά για την εφαρμογή των αποφάσεών του,
- εκπροσωπεί τον Οργανισμό δικαστικώς και εξωδίκως ενώπιον κάθε αρχής και ιδιωτών.
Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ έχει τις εξής αρμοδιότητες:
- προΐσταται διοικητικά όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού και μεριμνά για την οργάνωση, τον συντονισμό και την καθοδήγηση του εκτελούμενου έργου,
- υπογράφει τις συμβάσεις εργασίας ή έργου όσων προσλαμβάνονται με αποφάσεις του ΔΣ,
- κατανέμει το πάσης φύσεως προσωπικό του Οργανισμού, ύστερα από απόφαση του ΔΣ,
- εγκρίνει τις πάσης φύσεως δαπάνες, ύστερα από απόφαση του ΔΣ,
- αποφασίζει για τις πάσης φύσεως υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού του Οργανισμού και εγκρίνει τις μετακινήσεις του για εκτέλεση υπηρεσίας στο εσωτερικό και εξωτερικό, ύστερα από απόφαση του ΔΣ,
- ασκεί πειθαρχικό έλεγχο ως πειθαρχικός προϊστάμενος όλου του προσωπικού του οργανισμού, εφόσον το είδος του παραπτώματος δεν αποτελεί αρμοδιότητα άλλου οργάνου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα