Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Νότης Μηταράκης: Άλογα, ΟΠΠΙ, Super Cup και… Πάτμος έφεραν καθαίρεση - Για υπουργό «εκτός τόπου και χρόνου» μιλούν στην Κατεχάκη


Ως χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου» περιγράφουν στελέχη της Κατεχάκη την απομάκρυνση του Νότη Μηταράκη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι αυτό γιατί, όπως λένε «φαινόταν να είναι μονίμως εκτός τόπου και χρόνου».
Πέρα από τα δύο αυτογκόλ που έβαλε με το… καλημέρα σας, όταν συναντήθηκε με τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες στις 12 Ιουλίου, κάνοντας λόγο για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και για δημιουργία έφιππου τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., οι ίδιες πηγές λένε ότι ήταν επιρρεπής σε λάθη.
Ένα από αυτά, όπως του καταλογίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αποτελεί η ευρεία σύσκεψη που έγινε στις 17 Ιουλίου για τα μέτρα ασφαλείας στον τελικό του Super Cup την ώρα που καιγόταν η χώρα!
Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας και όλοι οι συναρμόδιοι επικεφαλής των εμπλεκομένων διευθύνσεων. Αυτό που μεταφέρουν στο ethnos.gr πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή είναι ότι «οι αξιωματικοί κοιτάζονταν με απορία μεταξύ τους».
Κι αυτό γιατί επρόκειτο για μία ημέρα που εκδηλώθηκαν 81 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο και έφευγαν συνεχώς μηνύματα από το 112 για τις φωτιές που μαίνονταν σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Βοιωτία! Επιπρόσθετα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εισηγήθηκαν αυτή η σύσκεψη να μην γίνει, αλλά δεν εισακούστηκαν.
«Την ώρα που και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και οι υπόλοιποι αξιωματικοί έπρεπε να ενημερώνονται για τις φωτιές συνέχεια και μάλιστα κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται και μέσα στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο υπουργός τους είχε και τους μιλούσε για τον τελικό του Super Cup που θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου!», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.
«Και όχι μόνο δεν τους άκουσε, αλλά έκανε και τη σύσκεψη, ενώ αν υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τις φωτιές κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν θα μπορούσαν να βρεθούν και υπόλογοι στη Δικαιοσύνη για έλλειψη συντονισμού. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα», προσθέτουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή». Οι πληροφορίες, όμως, μέσα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μιλούν για «παραίτηση που ζητήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου».
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση του κ. Μηταράκη να πάει διακοπές στο νησί της Πάτμου την ώρα που Πυροσβεστική και Αστυνομία δίνουν μάχη με τις φλόγες και μάλιστα σε μία ημέρα όπου η χώρα συγκλονιζόταν από τη φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο και υπήρξαν εικόνες ακόμη και με μανάδες με μωρά παιδιά να επιβιβάζονται σε βάρκες και να εκκενώνουν την περιοχή.
Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει τη σκυτάλη σήμερα το απόγευμα μετά από «μία αμήχανη και χλιαρή περίοδο που στο τιμόνι του υπουργείου έμεινε για ένα μήνα και μία ημέρα ο Νότης Μηταράκης», όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα