Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Γελάει... με την μπλε κάρτα ο Κλοπ: «Δεν θυμάμαι να είχε ποτέ κάποια φανταστική ιδέα η IFAB» - Ανεστάλη η εφαρμογή της

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, δεν «μάσησε» τα λόγια του, μιλώντας  στους δημοσιογράφους, όταν εξέφρασε τη γνώμη του για την εισαγωγή της μπλε κάρτας, την οποία σχεδιάζει να εφαρμόσει η IFAB, με την οποία οι παίκτες που διαπράττουν τακτικά φάουλ ή διαμαρτύρονται για τις παραβάσεις θα τιμωρούνται με αποβολή δέκα λεπτών.
«Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα... αν είχαν ποτέ μία», είπε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου.
Η IFAB αναμένονταν να παρουσιάσει  μια καινοτομία της οποίας η εφαρμογή υπόσχεται αναμφίβολα να αλλάξει πολύ την πορεία του παιχνιδιού. Βέβαια σύμφωνα με την Telegraph μετά από τις αντιδράσεις ανεστάλη η εφαρμογή της.

Έτσι όλα δείχνουν ότι η έναρξη των δοκιμών της μπλε κάρτας, που σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, θα ξεκινούσαν κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που διέψευσε η FIFA με επίσημη ανακοίνωσή της, παίρνει αναβολή, λόγω των «εξαιρετικών αντιδράσεων».
Οι μπλε κάρτες θα χρησιμοποιούνταν για τιμωρία φάουλ που κόβουν «υποσχόμενες επιθέσεις» ή διαμαρτυρίες ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, ένας παίκτης θα αποβάλλεται από τον αγώνα εάν λάβει δύο μπλε κάρτες ή μία μπλε και μία κίτρινη (και το αντίστροφο).
Η μπλε κάρτα δεν θα αντικαταστήσει καμία από τις υπάρχουσες, αλλά θα προστεθεί στις κίτρινες και τις κόκκινες.
Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ήταν αυτός που πρώτος αντιτάχθηκε δημόσια στην εφαρμογή της νέας κάρτας: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής. Γι' αυτό είναι οι κίτρινες κάρτες. Το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η προσθήκη μιας μπλε κάρτας θα έδινε απλώς περισσότερη σύγχυση κατά τη γνώμη μου, γι' αυτό και είμαι αντίθετη.»
Επίσης ο προπονητής της Τσέλσι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, πιστεύει ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.   ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα