Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» Απόστρατος αξιωματικός μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου

Μήνυση κατά του Γιώργου Παπανδρέου για το ενδεχόμενο «διασποράς ψευδών ειδήσεων» ή «οποιασδήποτε άλλης αξιόποινης πράξης» σε βάρος του εκλογικού σώματος, κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 κατέθεσε ο Παναγιώτης Σταμάτης, απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.
Απόστρατος αξιωματικός μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα onalert.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πλωτάρχης εν αποστρατεία έχει προσφύγει στα ένδικα μέσα για να βρει το δίκιο του.
Στη μηνυτήρια αναφορά που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή από τον Αρειο Πάγο, ο κ.Σταμάτης επικαλείται το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρει τα εξής:
«Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές), τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».
Η δικογραφία, που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελπίδα Χασάπη, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, καθώς -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.
Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα