Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου για την κατάργηση της «Διαύγειας»Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στο ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της «Διαύγειας» που ψηφίστηκε από τη δική του κυβέρνηση και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική ανάρτηση των αποφάσεων της κυβέρνησης και της Διοίκησης στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, ενώ πιο έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πρότεινε να καταστεί συνταγματική επιταγή η Διαύγεια, κατά τη διαδικασία της επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος.
Το ΠΑΣΟΚ σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επεσήμανε ορισμένες παρατηρήσεις στο νομοσχέδιο του υπουργείου που βρίσκεται ήδη στη Βουλή, ώστε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να μη δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες».
Οι επισημάνσεις αυτές, σημειώνεται στην ανακοίνωση, έγιναν αποδεκτές.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση καθιστούμε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί καμία παρέμβαση που αποδυναμώνει τη "Διαύγεια"», ενώ εξαπολύεται επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι «χύνει κροκοδείλια δάκρυα καθώς δεν ψήφισε τη συγκεκριμένη θεσμική αλλαγή».
Η αντίδραση Παπανδρέου

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική ανάρτηση» και καταλογίζει ευθύνες, προσωπικά, στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει με συνοπτικές διαδικασίες μια σημαντική τομή στη δημόσια ζωή, τη στιγμή που απαιτείται το αντίθετο: άμεση συνέχιση και εμβάθυνση των μεγάλων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων. Η έλλειψη διαφάνειας ακόμα και στην καταγραφή του κρατικού προϋπολογισμού του 2009 έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», τονίζει.

«Η "Διαύγεια" αποτέλεσε μαζί με όλες τις διαδικασίες του Open.gov, μια μεγάλη τομή η οποία έτυχε αναγνώρισης και διεθνώς. Αποτέλεσε και αποτελεί στοιχείο προβληματισμού και δημοκρατικού διαλόγου σε Κυβερνήσεις, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια. Η καινοτόμα αυτή πολιτική έχει πια μιμητές σε όλο και περισσότερες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Απέδωσε σημαντικά οφέλη στην προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα