Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Μη λογική» για τους αναλυτές η πρόωρη έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο

Αναλυτές εκτιμούν ότι πρέπει να διατηρηθεί η δέσμευση της Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, καθώς οι αγορές θα εγκαταλείψουν τη χώρα αν υπαναχωρήσει σε αυτό το σκέλος (φωτ. Ν.Παλαιολόγος/ SOOC) Aθήνα
«Μη λογική» χαρακτηρίζει η πλειοψηφία των αναλυτών που μετείχε σε δημοσκόπηση του Bloomberg την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης.


Ειδικότερα, το 85% των αναλυτών που συμμετείχε στη δημοσκόπηση δήλωσε πως η πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού για πρόωρη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης, δεν είναι λογική από οικονομική άποψη, καθώς για να μπορεί μία χώρα να ευνοηθεί από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.

Το 73% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση του Bloomberg αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ποσοστό αισθητά αυξημένο έναντι του 40% της προηγούμενης δημοσκόπησης του Ιουλίου. Ωστόσο, το 50% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης της από τις αγορές και ότι θα χρειασθεί τα χρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το πρακτορείο επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τους οποίους πρέπει να διατηρηθεί η δέσμευση της Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα ισχυρών μεταρρυθμίσεων, καθώς οι αγορές θα εγκαταλείψουν τη χώρα αν υπαναχωρήσει στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, οι αναλυτές υποστηρίζουν πως οι πρόωρες εκλογές είναι ένα υψηλό ρίσκο, καθώς μια κυβέρνηση καθοδηγούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να ανεβάσει το επίπεδο αντιπαράθεσης με τους πιστωτές της Ελλάδας, πολύ υψηλότερα σε σχέση με το παρελθόν, πιθανώς διακινδυνεύοντας την ακόμη εύθραυστη εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα