Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πατσαρίνος: «Πόσα και ποια έργα έχει αναλάβει η οικογένεια Τατούλη;»

Πατσαρίνος: «Πόσα και ποια έργα  έχει αναλάβει η οικογένεια Τατούλη;»Γράφτηκε από τον  Γιάννης Σινάπης

Ενημέρωση με στοιχεία για όλες τις συμβάσεις κατασκευής έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με ανάδοχο την ΚΑΣΤΑΤ -την τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τατούλη (του αδελφού του περιφερειάρχη)- ζήτησε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Την αφορμή για το αίτημα αυτό την έδωσε η παράταση στην προθεσμία υλοποίησης του έργου συντήρησης του δρόμου Μεγαλόπολη - Καρύταινα, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ, που υλοποιείται με ανάδοχο την ΚΑΣΤΑΤ, με χρηματοδότηση από τον ΕΑΠ (Ειδικός Αναπτυξιακός Πόρος).
Οπως παρατήρησε ο κ. Πατσαρίνος για το συγκεκριμένο έργο, «υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίησή του, συνεχείς παρατάσεις, και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων Αρκαδίας επέρριψε τις ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία». Ενημέρωσε ακόμα πως «πρόκειται για έργο με έκπτωση 52%. Εχει ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης 31 Δεκεμβρίου 2013, με προθεσμία υλοποίησης 4 μήνες. Πήρε όμως παράταση έως τις 31-12-2014, ενώ η ΚΑΣΤΑΤ είχε ζητήσει μέχρι 30-6-2015».
Ο σύμβουλος της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" επέκρινε το γεγονός ότι «για μια ακόμα φορά υπογράφει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης την παράταση για το έργο της εταιρείας του αδελφού του».
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προεκλογική περίοδο είχε ασκηθεί έντονη κριτική με σκληρές επικρίσεις από την παράταξη του Οδυσσέα Βουδούρη (και όχι μόνο) στην περιφερειακή αρχή για τα αρκετά έργα που είχε αναλάβει να υλοποιήσει η ΚΑΣΤΑΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε ως ανάδοχος είτε ως υπεργολάβος.
eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα