Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός του "ΟΧΙ" στην Κυπαρισσία παρά τον άστατο καιρό! (φωτογραφίες)

"ΌΧΙ" και στον άστατο καιρό είπε η μαθητιώσα νεολαία της Κυπαρισσίας και ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην έδρα του δήμου Τριφυλίας ήταν λαμπρός!
Η Δοξολογία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά.
Ακολούθως, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή.
Στην οδό 25ης Μαρτίου, έγινε παρέλαση της Φιλαρμονικής, μαθητών, τμημάτων πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων μπροστά από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, τους επισήμους της Αυτοδιοίκησης, το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και το λαό που, παρά τον άστατο καιρό και το ψιλόβροχο, είχε κατακλύσει την πόλη!Οι νέες και οι νέοι της Κυπαρισσίας και της περιοχή, με την λαμπρή παρουσία τους απέσπασαν τα εύσημα, γέμισαν με εθνική υπερηφάνεια τον κόσμο και κέρδισαν το χειροκρότημα των πολιτών!

Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία.

Στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γεώργιος Φιλντίσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και Τριπύλης.


Του Ηλία Γιαννόπουλου 

































tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα