Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δε δέχτηκε ο δήμαρχος την έκδοση ψηφίσματος για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού που πρότεινε ο Ανδρινόπουλος


Το σοβαρό θέμα του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, που όλο εξαγγέλλεται αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων που δικαιούνται δεκάδες ιδιοκτήτες, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
Ο κ. Ανδρινόπουλος, αφού τόνισε ότι ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανού είναι ένα έργο που έχει ξεκινήσει απ’ το 2006, σημείωσε έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις μέρους των ιδιοκτητών και όχι όλων. Οι δε αποζημιώσεις που πρέπει άμεσα να δοθούν στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες είναι της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σχολίασε, μάλιστα, πως εάν δε δοθούν, το έργο τινάζεται στον αέρα. Επισήμανε δε πως από τις πληροφορίες που έχει και απ’ όσα γνωρίζουν για το θέμα και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν διαμαρτυρηθεί και στην Περιφέρεια και στο Δήμο, άλλα χρήματα δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα και, ως εκ τούτου, το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει και, επιτέλους, να ολοκληρωθεί. Με μία προσφυγή, λοιπόν, οιουδήποτε εκ των ιδιοκτητών, μιας και 18 μήνες μετά το δικαστήριο για τις αποζημιώσεις αυτές δεν έχουν δοθεί σε όλους, θα σταματήσουν οι όποιες εργασίες, εάν και όταν αυτές ξεκινήσουν.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πρότεινε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος και την αποστολή του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τους βουλευτές Μεσσηνίας, και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ώστε να πιέσουν να ασχοληθούν με το θέμα και να βρουν τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μην καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε πως το θέμα του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού το είχε θέσει ο ίδιος σε προηγούμενη συνεδρίαση και για να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα του έργου και το δίκιο των πολιτών οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί, τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή έχει ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το θέμα αυτό. Οι πιστώσεις υπάρχουν! Οι πιστώσεις προβλέπονται απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πρόκειται να κατατεθούν απ’ τη στιγμή που θα δημοπρατηθεί και το δεύτερο κομμάτι του δρόμου, αυτή η εκκρεμότητα που υπάρχει».
Όπως ανέφερε ακόμη, είναι σε στενή σχέση με την Περιφέρεια και γίνονται όλες οι πιέσεις, από το Δήμο, προς την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, και έτσι δε δέχτηκε την έκδοση ψηφίσματος για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού. 
tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα