Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν μονομερώς τα κόκκινα δάνειά τους

...την ώρα που ο απλός πολίτης χειμάζεται από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες!!!!


Με μια τροπολογία – πρόκληση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν χθες μονομερώς τα κόκκινα δάνεια τους στις τράπεζες.
Πώς; Δυο κυβερνητικοί βουλευτές (Καραγκούνης - ΝΔ και Κουτσούκος - ΠΑΣΟΚ) κατέθεσαν την τελευταία στιγμή - σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης - τροπολογία η οποία ορίζει το 40% της κρατικής χρηματοδότησης ως «ακατάσχετο και ανεκχώρητο». Ο υπ. Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος αποδέχθηκε την τροπολογία η οποία τελικώς με τις ψήφους μόνο των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων υιοθετήθηκε. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.
 
Οι δυο βουλευτές χαρακτήρισαν αναγκαία την τροπολογία καθώς όπως υποστήριξαν όλα τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης παρακρατούνταν από τις τράπεζες έναντι των υψηλών χρεών από παλαιά δάνεια των κομμάτων. Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εξάλλου είναι υπερχρεωμένα καθώς λάμβαναν από τις τράπεζες μεγάλα χρηματικά ποσά με εγγύηση την επερχόμενη κρατική επιχορήγηση. Ο τραπεζικός δανεισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ στο σύνολό του ενώ χρωστούν σε εργαζόμενους και λογαριασμούς.
Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι τα κόμματα, «ως νομικά πρόσωπα δημοσίου σκοπού, χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους».
 
«Εμείς έχουμε δηλώσει ότι από οικονομικής απόψεως είμαστε χρεοκοπημένοι ως κόμμα. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν απολαμβάνουμε της κρατικής χρηματοδότησης, διότι την παρακρατούν οι τράπεζες» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος που συνυπογράφει μαζί με τον Κ. Καραγκούνη της ΝΔ την τροπολογία.
 


«Με την τροπολογία - ντροπολογία επιφυλάσσετε ασυλία και αυτοπροστασία έναντι των οφειλών σας» σχολίασε σε υψηλούς τόνους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πρέπει να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για να μην εκβιάζονται τα κόμματα» της απάντηση ο Κ. Καραγκούνης. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «εξόφθαλμη διαπλοκή κομμάτων με το τραπεζικό σύστημα» υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει διακριτική μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα, την ώρα που ο απλός πολίτης χειμάζεται από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες».

Tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα