Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Επικίνδυνοι δρόμοι, «σπάνε» οχήματα και δίκυκλα στην Κυπαρισσία

«Με πασαλείμματα, μπαλώματα και προχειροδουλειές, δε λύνεται το πρόβλημα»

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Το τεράστιο πρόβλημα κυκλοφορίας και μετακίνησης στους δρόμους της Κυπαρισσίας είναι, εδώ και χρόνια, γνωστό! Αντί, όμως, ουσιαστικής, συνολικής και ολοκληρωμένης μελέτης και παρέμβασης, δυστυχώς, κατά τη συνήθη πρακτική των Δημοτικών Αρχών, μόνον πασαλείμματα, μπαλώματα και προχειροδουλειές γίνονται, ιδίως σε προεκλογικές περιόδους, προς άγραν ψήφων, ή και αμέσως μετά από εκλογές, ως «ευχαριστώ» σε ημέτερους ψηφοφόρους!
Όσο κι αν αυτό ξενίζει νοήμονες πολίτες και, βεβαίως, τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αυτή είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια. Οι δρόμοι της Κυπαρισσίας είναι σε κακό χάλι, σαν «βομβαρδισμένο τοπίο», όμως οι τοπικοί άρχοντες «πέρα βρέχει» για αντιμετώπιση του προβλήματος. Με το προ ημερών μπουρίνι, δε, αναδείχθηκε σε όλο του το μέγεθος, καθώς από τη βροχή η κατάσταση έγινε χειρότερη! Οι δρόμοι είναι άκρως επικίνδυνοι και καθημερινά «σπάνε» οχήματα και δίκυκλα και κινδυνεύουν οδηγοί, επιβαίνοντες, αλλά και πεζοί! Οι οδηγοί, πριν περάσουν από τους συγκεκριμένους δρόμους, κάνουν το σταυρό τους μη συναντήσουν, από την απέναντι κατεύθυνση, όχημα, επειδή θα πρέπει να ρίξουν το δικό τους στη «γούβα»! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως στα λάστιχα των αυτοκινήτων τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν μαζικά κατά παντός υπευθύνου. Μάλιστα, πολίτης που ήδη έκανε αγωγή στο Δήμο, δικαιώθηκε, ενώ σε άλλη περίπτωση ο Δήμος αναγνώρισε την υπαιτιότητά του και βρέθηκε εξωδικαστική λύση!
Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης εκφράζουν καθημερινά, σε συζητήσεις τους, την οργή και αγανάκτησή τους για την επικινδυνότητα δρόμων. Παρά τις εργολαβίες με δημοπρασίες ή ίσως και αναθέσεις, για αποκαταστάσεις, συντηρήσεις και ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις, παραμένουν σε τραγική κατάσταση. Ακόμη και κάποιοι που σχετικά πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν και ο κόσμος πίστεψε πως, επιτέλους, δε θα κινδυνεύει καθημερινά περνώντας από αυτούς, ήδη «ξεφτίζουν», αφού δεν είχαν γίνει πριν ρείθρα και φρεάτια.
Στις δε οδούς που πέρασαν τα δίκτυα αποχέτευσης ή ομβρίων, τα φρεάτια στη μέση του δρόμου προεξέχουν αρκετούς πόντους.
Μια ουσιαστική, συνολική και ολοκληρωμένη παρέμβαση δεν έχει γίνει. Άραγε, δεν αρκούν οι ζημιές οχημάτων και δικύκλων και οι ελαφριοί τραυματισμοί πολιτών εξαιτίας των δρόμων; Πρέπει να συμβούν ακόμη χειρότερα για να γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση; «Με πασαλείμματα, μπαλώματα και προχειροδουλειές, δε λύνεται το πρόβλημα!», όπως επισημαίνουν και κάτοικοι της Κυπαρισσίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα