Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

«Βόμβα» Αλεξιάδη: Μπλοκάρεται η ολική ανάληψη από μισθωτούς και συνταξιούχους

«Βόμβα» Αλεξιάδη: Μπλοκάρεται η ολική ανάληψη από μισθωτούς και συνταξιούχους
Το στίγμα της επομένης του Πολυνομοσχεδίου έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τόσο οι συντάξεις όσο και οι μισθοί να μην είναι στη διάθεση των δικαιούχων, σε μορφή ρευστού, αλλά μόνο ένα μέρος αυτών.
«Κίνητρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους-Δεν θα χάσει κανείς τα χρήματά του»
Ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε ρητά ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χάσουν χρήματα σε καμία περίπτωση. Μάλιστα όπως ο ίδιος διευκρίνησε θα δοθούν κίνητρα όπως το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος ή ακόμη και δικαίωμα κατανάλωσης επιπλέον ποσού μέσω καρτών. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο ένας μισθωτός ή ένας συνταξιούχος που παίρνει 1.000 ευρώ να μπορεί να καταναλώσει μεγαλύτερο ποσό με τη χρήση πλαστικού χρήματος. Ο υπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θα χάσουν χρήματα οι δικαιούχοι “δεν υπάρχει απόφαση για δέσμευση ή κάτι άλλο” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο όταν έπεσε στο τραπέζι της συζήτητης το ενδεχόμενο ύπαρξης ορίων ανάληψης μετρητών και αποκλειστικής χρήσης χρημάτων μέσω πλαστικού χρήματος, ο κ. Αλεξιάδης δεν έδωσε σαφή απάντηση αφήνοντας το ενδεχόμενο αυτό διάπλατα ανοιχτό.
Η ερώτηση ήταν εάν θα υποχρεούται ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος σε ανάληψη για παράδειγμα μόνο 150 ευρώ την εβδομάδα από τον λογαριασμό του και χρήση της υπόλοιπης σύνταξης ή του μισθού μόνο μέσω κάρτας ο υπουργός δεν έδωσε σαφή απάντηση. 


Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα