Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Έγγραφο ΣΟΚ της CIA εμπλέκει Καραμανλή και Τσαλδάρη με τους Ναζί !!!

Απόρρητο έγγραφο της CIA που "κυκλοφορεί" τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο προκαλεί αίσθηση. Περιέχει μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κωνσταντίνος Τσαλδάρης ήταν συνεργάτες των ναζί κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Το έγγραφο (απόρρητο που πλέον έχει αποχαρακτηριστεί και έχει "ανέβει" στη σελίδα της CIA) έχει ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962. 
"Άκρως απόρρητος. Το όνομα του πρωθυπουργού κ. Κωνστ. Καραμανλή περιλαμβάνεται πράγματι εις τον πίνακα των πρακτόρων των γερμανικών αρχών κατοχής, ως συνεργάτης του Μέρτεν εις την εξόντωσιν των Εβραίων", είναι η επικεφαλίδα του εγγράφου.
Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει πως συνομίλησε με τον Σύμβουλο της πρεσβείας Ιωάννη Μοσχόπουλο, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι κατά τη δίκη του ναζί και υπεύθυνου για το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων Άντολφ Άιχμαν στο Ισραήλ, προέκυψε πως μεταξύ των στοιχείων που ήταν στη δικογραφία υπήρχε και
ένας πίνακας με τα ονόματα Ελλήνων που συνεργάστηκαν με τον Μέρτεν στη Θεσσαλονίκη για την
εξόντωση Εβραίων.

Τη δίκη του Άιχμαν, αναφέρει το έγγραφο, είχε παρακολουθήσει για λογαριασμό της ελληνικής
κυβέρνησης έμπιστος υπάλληλος, ισραηλίτικης καταγωγής, που ανήκε στην υπηρεσία Τύπου της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Ισραήλ. Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίζεται έμπιστος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Γι’ αυτό και του ανατέθηκε να παρακολουθήσει τη δίκη Άιχμαν με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, βάσει πάντα των όσων αναφέρει το απόρρητο έγγραφο, ενημερώθηκε για τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούσαν τους Εβραίους της Ελλάδας, «έλαβε δε γνώσιν και του συνημμένου πίνακος των Ελλήνων πρακτόρων των Γερμανών της κατοχής και εις τον πίνακα τούτον ανένγωσεν ιδίοις όμμασι και το όνομα του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κωνστ. Καραμανλή». Σύμφωνα με τον διπλωματικό υπάλληλο, το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον πίνακα αυτό ήταν υπογραμμισμένο με κόκκινο στυλό, όπως και το όνομα ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος, του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του διπλωματικού της εκπροσώπου στο Ισραήλ όσο και μέσω του διπλωματικού εκπροσώπου του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Κάπελ, έκανε επίμονα διαβήματα προς την κυβέρνηση του Ισραήλ ώστε να «μη κοινολογηθή κατ’ ουδένα τρόπον ο εν λόγω πίναξ κατά τη δίκην, ίνα να μη αποκαλυφθή προφανώς το όνομα του κ. Καραμανλή». Το Ισραήλ δέχτηκε την ελληνική παράκληση και ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ, Χάουσνερ, δεν χρησιμοποίησε κατά τη δίκη τα στοιχεία του συγκεκριμένου πίνακα. 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα