Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Γ.Φλωράς: Στο περιβάλλον Μητσοτάκη και ηγεσίας της ΝΔ οι επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού που «χάιδεψαν» την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα


Οι άνθρωποι που επέβαλαν πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ στην εταιρεία για μία περίοδο στην οποία παρανομώντας αποκόμισε κέρδη 1,5 δισ. ευρώ, βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον της νέας ηγεσίας της ΝΔ, είπε ο Γ.Φλωράς Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη 
Πριν από σχεδόν ένα μήνα η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε πρόστιμο 31 εκατ. ευρώ στην Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, που παράγει μερικές από τις πιο δημοφιλείς ετικέττες της ελληνικής αγοράς. Μία προσεκτικότερη μελέτη ωστόσο αποκαλύπτει εντυπωσιακά νούμερα και καταστάσεις στον εγχώριο κλάδο της μπύρας, όπως αποκάλυψε ο κ.Φλωράς, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.  Η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, λέει ο κ.Φλωράς, επί 16 χρόνια, από το 1998 ως το 2014, περίοδο κατά την οποία «έβγαλε κέρδη 1,5 δισ. ευρώ από τον Ελληνα καταναλωτή με παράνομη πολιτική ... είχε το 80%-90% της αγοράς».
Τελικά, ήρθε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και της έβαλε 31 εκατ. πρόστιμο... αυτό είναι κατ' αρχήν από μόνο του ένα τεράστιο σκάνδαλο ... η Επιτροπή γνώριζε τις παράνομες πρακτικές της εταιρείας επί μία δεκαετία ... από το 2006, τους είχε στο χέρι, αυτούς που βγάλανε 1,5 δισ. ευρώ κέρδη, από την μπύρα που εμείς πίναμε πληρώνοντας πιο ακριβά».


Κατά συνέπεια, «ο ελληνικός λαός καταληστεύτηκε» και υπάρχει «πολύ μεγάλη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου», που σήμερα θα πάρει το πρόστιμο. «Εάν η απόφαση είχε βγει όπως λέει ο νόμος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έξι χρόνια τουλάχιστον πριν, θα έπαιρνε 45 εκατ. ευρώ και όχι 30 εκατ. ευρώ ... άρα έχουμε άμεση ζημία 15 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ.Φλωράς. «Κάποιοι φταίνε» και «ευτυχώς ο εισαγγελέας ξεκίνησε μία προκαταρκτική εξέταση ... είναι αδιανόητο 16 χρόνια μία υπόθεση για να ολοκληρωθεί, όταν υπάρχει μία πολυεθνική η οποία καταληστεύει τους Ελληνες καταναλωτές». Πέραν της τεχνητής ακρίβειας που προκάλεσαν οι πρακτικές αυτές, κατέστρεψαν και τους ανταγωνιστές, τις ελληνικές ζυθοποιΐες, όπως προσέθεσε.
 
Υπάρχει επίσης σαφές θέμα με την σύνθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς «ο πρόεδρός της είναι προσωπική επιλογή του Κ.Χατζηδάκη», σήμερα αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, από τον καιρό που βρισκόταν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ «δύο φορές του έχει ανανεώσει τη θητεία του».
 
«Ο αντιπρόεδρός της είναι ο σύζυγοςΝίκης Κεραμέως, κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ.Δημήτρης Λουκάς, ενώ ο διευθυντής του προέδρου ήταν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί 2,5 χρόνια ... δεν επηρεάζονται οι άνθρωποι από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι τόσο στενή η σχέση που είναι σαν να τους έβλεπα μέσα στη Βουλή χτες», είπε ο κ.Φλωράς.
 
Για την υπόθεση αυτή τον έχει εγκαλέσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και κατά τον κ.Φλωρά απάντησε ότι «πρέπει να είμαστε και πολύ ευχαριστημένοι που βγάλαμε την απόφαση», ενώ ο ίδιος όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του αρνήθηκε, όπως είπε. Υπό το σημερινό καθεστώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ορίζεται από τη Βουλή με πενταετή θητεία και ο νυν μπορεί να παραμείνει ως το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα