Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ένταση στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

entasi-sto-eirinodikeio-gia-tous-pleistiriasmous-bintfwtoΗλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας καθώς έχουν συγκεντρωθεί πολίτες αλλά και μέλη οργανώσεων και φορέων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς.
Η ένταση ξεκίνησε με το που άνοιξαν οι  αίθουσες στις  οποίες θα γίνονταν ορισμένοι από τους 30 πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι, αλλά και στους χώρους εκτός των αιθουσών.
Η αρχή έγινε με μια συμβολαιογράφο που βρίσκονταν κοντά στο κυλικείο του Μεγάρου. Τα μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" την εντόπισαν και κινήθηκαν εναντίον της, καθώς όπως καταγγέλλουν προσπάθησε να κάνει  πλειστηριασμό σε ένα τραπεζάκι εκτός αίθουσας. Στην αρχή επιτέθηκαν εναντίον της φραστικά ζητώντας της να αποχωρήσει. Η συμβολαιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει σ' αυτό που της ζητούσαν με αποτέλεσμα να πνεύματα να οξυνθούν και να χρειαστεί
η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 Η ίδια συμβολαιογράφος, λίγο αργότερα βγήκε απο το κυλικείο και πλησίασε και πάλι στη δικαστική αίθουσα. Κάθισε σε ένα παγκάκι κι όταν έγινε αντιληπτή από τους συγκεντρωμένους ακολούθησε δεύτερος επεισοδιακός γύρος. Οι πολίτες πήραν σηκωτή από το παγκάκι τη συμβολαιογράφο και την οδήγησαν εκτός του δικαστικού μεγάρου.
Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος μαζί με τα μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" κατά των πλειστηριασμών αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τη Λαϊκή Ενότητα βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου και απέτρεψαν τον πλειστηριασμό ενός αγροτεμαχίου και μιας αποθήκης.
Οι πολίτες ανάγκασαν και σε αυτή την περίπτωση τη συμβολαιογράφο να αποχωρήσει. Μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί μόνο ένας ακούσιος πλειστηριασμός, καθώς την εκποίηση του ακινήτου του επιθυμεί κι ο οφειλέτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα