Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Αναπλάσεις σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους



Στην τελική ευθεία για να δημοπρατηθούν μπαίνουν τα έργα αναπλάσεων σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους από το Δήμο Τριφυλίας. Με τα έργα αυτά θα βελτιωθούν κυρίως οι είσοδοι των δύο πόλεων.
Αναπλάσεις σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους Πιο συγκεκριμένα, στα Φιλιατρά παρεμβάσεις θα γίνουν από την είσοδο της πόλης από το ύψος της διασταύρωσης λίγο μετά τον Πύργο του Αϊφελ στο δρόμο που περνά μπροστά από τα σχολεία, το Φουρναράκειο μέχρι το σημείο που φτάνει στην πλατεία. Εκεί θα γίνει αποκατάσταση του υποβάθρου του δρόμου και θα μπει νέος ασφαλτοτάπητας. Επίσης θα γίνει αναμόρφωση των πεζοδρομίων και σμίκρυνσή τους ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης στο πλάι του δρόμου. Παράλληλα σε όλο το μήκος του δρόμου θα γίνουν οι συνδέσεις αποχέτευσης ώστε να μην χρειαστεί να ξανασκαφτεί ο δρόμος και θα γίνουν βελτιώσεις σύνδεσης με τους κάθετους δρόμους.
Στους Γαργαλιάνους έργα ανάπλασης της βόρειας εισόδου θα γίνουν από το ύψος της στροφής του
Αγροτικού Συνεταιρισμού μέχρι την στροφή που είναι η διασταύρωση με την οδό Ιερολοχιτών. Εκεί θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων. Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του πεζοδρόμιου έξω από το Δημαρχείο για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, πλακόστρωση του πεζοδρομίου έξω από το γήπεδο στην οδό Νικολοπούλου, έξω από το κτηνιατρείο και σε τμήματα της οδό Νικολοπούλου.
Ο προϋπολογισμός του κάθε έργου είναι 120.000 ευρώ. Τα έργα χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του δήμου και αναμένεται να δημοπρατηθούν ταυτόχρονα το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς για τις αναπλάσεις των Γαργαλιάνων όλα είναι έτοιμα, ενώ για τα Φιλιατρά σε περίπου δέκα ημέρες αναμένεται η ετοιμασία των τευχών δημοπράτησης.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα