Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Μεγαλειώδης η κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης "Κυπαρισσιακές - Ηλιαχτίδες" (φωτογραφίες)

Μεγαλειώδης ήταν η κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες” χθες το βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Κυπαρισσίας!
Έσμιξαν η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση, τα ήθη και έθιμα, η κουλτούρα, ο χορός, ενώ μουσικές, χρώματα και συναισθήματα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα και μαζί με το φαντασμαγορικό θέαμα των συγκροτημάτων έκαναν τη βραδιά μαγική!
Δικαίως, λοιπόν, για ακόμη μια χρονιά, αξίζει συγχαρητηρίων και κάθε έμπρακτης στήριξης η πρωτοβουλία που από χρόνια ανέλαβε ο δραστήριος Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.), καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης έχει αναδειχθεί και καταστεί ως «το» Κορυφαίο Πολιτιστικό και Πολυπολιτισμικό Γεγονός της Τριφυλίας και ευρύτερα, ολόκληρης της Πελοποννήσου! Σε μια εποχή δύσκολη, με πολλά προβλήματα και αντιξοότητες, οι άνθρωποι του ΜΕΣΚ, αποδεικνύουν ότι, με θέληση και συλλογικότητα, μπορεί να υπάρξει προοπτική και το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης αποτελεί τις φωτεινές ηλιαχτίδες της ελπίδας και της αισιοδοξίας από τον πολιτισμό και την ιστορία, την κουλτούρα και την παράδοση, τη φιλία, την ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών!
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), το δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών (CIOFF) και του International Dance Council! Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν συγκροτήματα από την Αρμενία, την Εσθονία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, το Ανατολικό Τιμόρ ενώ από την Ελλάδα συμμετέχουν, εκτός από το ΜΕΣΚ, ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας - Αριστείνου “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, που χθες το βράδυ χόρεψαν στην κεντρική εκδήλωση στην πλατεία της Κυπαρισσίας! Σήμερα το βράδυ θα δοθεί παράσταση στα Φιλιατρά, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, όπου θα διεξαχθεί και η τελετή λήξης του Φεστιβάλ, ενώ νωρίτερα θα γίνει παρέλαση των συγκροτημάτων συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων!
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Τριφυλίας, Ανδρέας Μπουγάς και η δραστήρια πρόεδρος του ΜΕΣΚ, Σόνια Τουρκολιά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


πηγη: Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα