Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Στ. Παραδιάς: Θα πάει κόσμος φυλακή από τον ΕΝΦΙΑ

Στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που βεβαιώνουν φόρο συνολικού ύψους 3,15 δισ. ευρώ, καθώς και στις αδικίες του συστήματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στον Real Fm.
Ο κ. Παραδιάς απαντώντας στο ερώτημα πόσοι πιστεύει από τους περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν εφέτος τον συγκεκριμένο φόρο τόνισε: «Η προσωπική μου εμπειρία είναι δραματική. Το τι κάνει ο κόσμος για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, το τι ξεπουλάει, από οικογενειακά κειμήλια, λίρες, κοσμήματα, στις αγορές χρυσού, στα καταστήματα γύρω-γύρω.
Στο τι προσπαθεί να ξεπουλήσει ακίνητα, στο τι δανεικά παίρνει και τι τρόπους βρίσκεις και τι ρυθμίσεις κάνει επί ρυθμίσεων για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, αυτοί που με ακούν και είναι θύματα το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί αυτή η αφαίμαξη να συνεχιστεί, είναι πέρα από τις

δυνάμεις και πέρα από κάθε λογική. Θα πρέπει ο ΕΝΦΙΑ να μειωθεί ουσιωδώς».
Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά ή θα μείνει πάλι ο ίδιος, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ απάντησε:
«Μα, το έχουν πει, ότι και να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ο ίδιος.
Το πιο τραγικό σενάριο θα ήταν ο ΕΝΦΙΑ να γίνει καθαρός φόρος ακίνητης περιουσίας που σημαίνει ότι θα πάμε σε πενταπλάσιους, περίπου, φορολογικούς συντελεστές απ’ αυτούς που είχαμε πριν, για να πιάσουμε τα ίδια λεφτά.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κόσμος που θα πάει φυλακή απ’ αυτή την ιστορία, δεδομένα δηλαδή όχι σε σχήμα λόγου, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει να πληρώσει με συντελεστές που θα φτάνουν στο 3, 4, 5% ετησίως.
Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό».
Στον δικό του κόσμο ο Τρ. Αλεξιάδης
«Περσινά ξινά σταφύλια» χαρακτήρισε ο κ. Αλεξιάδης τα όσα είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
«Τόσα χρόνια θα λέμε αυτό το επιχείρημα; Αυτό το επιχείρημα ξίνισε» συνέχισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο, μετά την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι μια κυβέρνηση έπεσε από τον ΕΝΦΙΑ, να πει ότι «ψήφισε ο κόσμος».
Είναι μια προσπάθεια να επαναφέρουμε το 2017 επιχειρήματα που τέθηκαν το 2015 και το 2016, συνέχισε τη συλλογιστική του ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Κι όμως ο Τρ. Αλεξιάδης βλέπει ότι ο εφετινός ΕΝΦΙΑ είναι μειωμένος!!!
Επιχειρώντας, δε, να εξηγήσει γιατί... δεν θα πρέπει να μιλάει κανείς για τον ΕΝΦΙΑ και την κατάργησή του είπε ότι «σε ό,τι αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ και της φορολογικής πολιτικής να θυμίσω ότι είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης να αντιμετωπίσουμε μια κρίση που άλλοι δημιούργησαν. Κάποια πετυχαίνουμε, κάποια όχι».
Εμφάνισε τέλος ως επίτευγμα το γεγονός ότι φέτος ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016. 
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα