Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

«Βουνό» οι υποθέσεις στα δικαστήρια Καλαμάτας σύμφωνα με το Υπ. Δικαιοσύνης

 Το μεγάλο μπλοκάρισμα που υπάρχει από υποθέσεις και στα δικαστήρια της Καλαμάτας, δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιοποίησε για το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Το γεγονός αυτό ήταν εμφανές τους προηγούμενους μήνες, καθώς σε όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων, τα εκθέματα ήταν πολυσέλιδα, ενώ πολλές υποθέσεις αναβάλλονταν.
Εφετείο Καλαμάτας
Στο Εφετείο Καλαμάτας, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπηρετούν 6 δικαστικοί λειτουργοί και ένας υπάλληλος. Οι εκκρεμείς υποθέσεις στις αρχές το πρώτου τριμήνου του έτους ήταν 519. Σε αυτές προστέθηκαν ως εισερχόμενες υποθέσεις 61 και οι περαιωθείσες / επιλυθείσες ήταν 81. Στο τέλος της περιόδου έμειναν σε εκκρεμότητα 499 υποθέσεις.
Βέβαια, είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το Εφετείο Ναυπλίου, όπου η ίδια περίοδος έκλεισε με 2.488 υποθέσεις σε εκκρεμότητα.
Πρωτοδικεία Καλαμάτας - Κυπαρισσίας
Την ίδια περίοδο στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, υπηρετούν 11 δικαστικοί λειτουργοί και 19

υπάλληλοι, όπως αναφέρεται στα στοιχεία του Υπουργείου.
Οι εκκρεμείς υποθέσεις στις αρχές το πρώτου τριμήνου του 2017 ήταν 2.423. Σε αυτές προστέθηκαν ως εισερχόμενες υποθέσεις 366 και οι περαιωθείσες / επιλυθείσες ήταν 435. Στο τέλος της περιόδου έμειναν σε εκκρεμότητα 2.354 υποθέσεις.
Αντίστοιχα, στο Πρωτοδικείο της Κυπαρισσίας οι εκκρεμείς υποθέσεις στις αρχές το πρώτου τριμήνου ήταν 295. Προστέθηκαν ως εισερχόμενες υποθέσεις 74 και οι περαιωθείσες / επιλυθείσες ήταν 76. Στο τέλος της περιόδου έμειναν σε εκκρεμότητα 293 υποθέσεις.
Κοντά στα νούμερα της Καλαμάτας, είναι και το Πρωτοδικείο του Ναυπλίου, όπου στο τέλος του τριμήνου είχε 2.625 υποθέσεις σε εκκρεμότητα.
Ειρηνοδικεία Καλαμάτας - Κυπαρισσίας
Τέλος, στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας υπηρετούν 6 δικαστικοί λειτουργοί και 5 υπάλληλοι.
Οι εκκρεμείς υποθέσεις στις αρχές το πρώτου τριμήνου του 2017 ήταν 2.105. Σε αυτές προστέθηκαν ως εισερχόμενες υποθέσεις 364 και οι περαιωθείσες / επιλυθείσες ήταν 350. Στο τέλος της περιόδου έμειναν σε εκκρεμότητα 2.119 υποθέσεις.
Στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας υπηρετούν 1 Δικαστικός λειτουργός και 3 υπάλληλοι.
Οι εκκρεμείς υποθέσεις στις αρχές το πρώτου τριμήνου ήταν 324. Σε αυτές προστέθηκαν ως εισερχόμενες υποθέσεις 42 και οι περαιωθείσες / επιλυθείσες ήταν 26. Στο τέλος της περιόδου έμειναν σε εκκρεμότητα 340 υποθέσεις.
Από την άλλη πλευρά το Ειρηνοδικείου Ναυπλίου, στο τέλος της περιόδου είχε εκκρεμείς μόνο 691 υποθέσεις.
Της Βίκυς Βετουλάκη -tharrosnews 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα