Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Καλλιεργούσε χασισόδεντρα δίπλα στο αγρόκτημα που φρόντιζε

Χασισοφυτεία, δίπλα στο αγρόκτημα όπου επιστατούσε στους Γαργαλιάνους είχε δημιουργήσει ένας 36χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Η μικρή χασισοφυτεία, μετά από στοιχεία που είχε η Δίωξη Ναρκωτικών, εντοπίσθηκε αρχικά από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, που πέταξε στην περιοχή.
 27 χασισόδεντρα
Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν και επίγεια τη φυτεία στην αγροτική περιοχή «Βοϊβόντα» σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, ο οποίος εκτεινόταν σε 5 τ.μ..
Οι αστυνομικοί βρήκαν να καλλιεργούνται συνολικά 15 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν και  κατασχέθηκαν. Τα φυτά είχαν καλλιεργηθεί μέσα σε σακούλες με χώμα.
Σε μικρή απόσταση βρήκαν άλλο ένα διαμορφωμένο χώρο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη 12 δενδρύλλια κάνναβης,  τα οποία όμως είχαν εκριζωθεί και είχαν συγκομισθεί. Και αυτά τα δενδρύλλια κατασχέθηκαν.
 Καλλιεργούσε με τον ίδιο εξοπλισμόΓια το πότισμα των φυτών, ο καλλιεργητής χρησιμοποιούσε πλαστικό σωλήνα, με τον οποίο έπαιρνε νερό από υδροσωλήνα άρδευσης από γειτονικό αγρόκτημα, στο οποίο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, του είχε ανατεθεί από τον ιδιοκτήτη του η πλήρης φροντίδα του.
Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης. Κάποια από τα αντικείμενα μάλιστα που βρέθηκαν στη φυτεία, ήταν ακριβώς ίδια με αυτά που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος Αλβανός και στην καλλιέργεια του αγροκτήματος.
Από το δε αγρόκτημα, είχε δημιουργήσει μέσα στη βλάστηση ειδικό πέρασμα, το οποίο δεν ήταν ορατό εύκολα και το οποίο οδηγούσε στη φυτεία.
Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του δράστη στους Γαργαλιάνους, όπου δεν εντοπίστηκε κάτι, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη πηγη:το θαρρος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα