Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Την προσοχή στους οδηγούς εφιστά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Την προσοχή στους οδηγούς εφιστά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας αυτή την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, λόγω της συχνής κίνησης των τρακτέρ στο οδικό δίκτυο και ζητεί την απαιτούμενη προσοχή όλων για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Φίλε αγρότη, φίλε εργάτη γης, φίλε οδηγέ αγροτικών μηχανημάτων, τώρα που η συλλογή ελαιοκάρπου είναι στην κορύφωσή της μετακινήσου με ασφάλεια, προστάτεψε εσένα και τους υπόλοιπους οδηγούς γύρω σου. Χρησιμοποίησε φώτα τόσο στο όχημά σου αλλά και στο ρυμουλκούμενό σου, φάρο, αντανακλαστικό τρίγωνο προειδοποίησης, όπως επίσης και οποιοδήποτε άλλο μέσο θα σε κάνει πιο "ευδιάκριτο", όπως π.χ. αντανακλαστικές ταινίες και πρόσθετα φώτα στην καρότσα. Φίλε οδηγέ Ι.Χ. που

κυκλοφορείς και εσύ στο εθνικό και αγροτικό δίκτυο του τόπου μας, σκέψου και εσύ ότι αυτήν την εποχή κυκλοφορεί πληθώρα αγροτικών μηχανημάτων τα οποία μεταφέρουν βαρύ φορτίο κάνοντας έτσι την οδήγηση του οχήματος δύσκολη. Βοήθησε και εσύ, δώσε προτεραιότητα σε ένα τρακτέρ όπου χρειάζεται, οδήγησε αμυντικά προστατεύοντας έτσι τον εαυτό σου.
Δυστυχώς όλοι μας βλέπουμε στο επαρχιακό αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο αρκετές περιπτώσεις οδηγών που δεν τηρούν ούτε τη στοιχειώδη πρόληψη είτε μη έχοντας π.χ. φώτα σε τρακτέρ με καρότσα ακόμα και τις βραδινές ώρες, είτε Ι.Χ. που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε στενούς επαρχιακούς δρόμους ακόμα και όταν "συναντούν" τρακτέρ.
Φίλε οδηγέ αγροτικού μηχανήματος, γίνε όσο περισσότερο μπορείς ευδιάκριτος! Φίλε οδηγέ Ι.Χ., προστάτεψε τον εαυτό σου, μην αναπτύσσεις μεγάλες ταχύτητες ιδίως σε στενούς επαρχιακούς δρόμους, απόφυγε την προσπέραση σε φορτωμένα τρακτέρ στους στενούς δρόμους και όταν προσπερνάς, σκέψου ότι ο οδηγός του δεν σε βλέπει, δεν το ξέρει, προειδοποίησέ τον χρησιμοποιώντας κόρνα, βοηθώντας έτσι και τους δυο σας. Χορτάσαμε από ατυχήματα και δυστυχήματα στην άσφαλτο λόγω της μη πρόληψης, της κακής οδηγικής συμπεριφοράς και της απροσεξίας. Ας συμβάλουμε όλοι ο καθένας από τη μεριά του έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο».
Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα