Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Τι δείχνει για το χαρακτήρα μας ο τρόπος που περπατάμε;

Οι καθημερινές μας συνήθειες είναι σίγουρο ότι μαρτυρούν πολλά πράγματα για το χαρακτήρα μας.
Από τον τρόπο που τρώμε και κοιμόμαστε μέχρι τα ρούχα που επιλέγουμε να φορέσουμε και το χρώμα στο βερνίκι που θα διαλέξουν οι γυναίκες για να βάψουν τα νύχια τους.
Είναι γεγονός ότι κάθε επιλογή μας είναι μια αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα κάτι δείχνουν για το χαρακτήρα μας. Οι ειδικοί λένε πως η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολλά για ό,τι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε.
Τώρα, μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο τρόπος που περπατάμε, αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα μας. Αν κάποιος έχει αργό ή γρήγορο βάδισμα φανερώνει πολλά στοιχεία

για την προσωπικότητά του.
Οι ερευνητές εξέτασαν τον τρόπο βάδισης των 15.000 εθελοντών τους, ηλικίας 25-100 και κατέληξαν σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Όπως σημείωσαν, αυτοί που περπατάνε γρήγορα, είναι πιο πιθανό να είναι εξωστρεφείς, ευσυνείδητοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.
Οι νευρωτικοί άνθρωποι, ωστόσο, τείνουν να περπατούν πιο αργά. Βέβαια, οι πολύ περιορισμένες κινήσεις θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη για το πόσο δημιουργικός και οργανωτικός είναι κανείς. Όσοι κινούσαν έντονα τους γοφούς αλλά και τα χέρια τους είχαν περισσότερες ενδείξεις επιθετικότητας.
Η μελέτη βρήκε ισχυρές ενδείξεις ότι η ταχύτητα που περπατάει ένας άνθρωπος μετά την ενηλικίωσή του δείχνει στοιχεία για την προσωπικότητά του.
Σε αυτό συμφωνούν και οι ψυχολόγοι, οι οποίοι σημειώνουν ότι οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για τις προσωπικότητες των άλλων μόνο και μόνο από το στιλ βαδίσματός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα