«Είναι αναγκαίο να πειστεί ο κόσμος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων» και να «να μην είμαστε αντιφατικοί στην πολιτική μας. Πρέπει να πείσουμε, όχι να τιμωρούμε, για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό», υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA.
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τους προηγούμενους μήνες για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας.
«Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες, που βλέπω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία να μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία, αντί να μοιράζουν πρόστιμα να μοιράζουν δωρεάν μάσκες», είπε ο κ. Σκουρλέτης.
«Φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να πάρουμε εάν είχαμε μία γλάστρα λιγότερη, από αυτές που έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων στον "Μεγάλο Περίπατο"».
Σε σχέση με την οικονομία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με βάση όσα έχουν διαρρεύσει
για την Επιτροπή Πισσαρίδη, εισηγείται ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε σε μνημόνια.
«Η εμμονή να ιδιωτικοποιήσεις την επικουρική ασφάλιση, να ιδιωτικοποιήσεις τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού, το να αποδιαρθρώσεις πλήρως τις εργασιακές σχέσεις καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όλα αυτά είναι βαριές, σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες εκούσια η κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει μέσω της περίφημης Επιτροπής Πισσαρίδη».
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τη λογική των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση» και πως, αντίθετα, «απαιτείται ένα σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει παρεμβάσεις σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγικό μοντέλο».
Για να στηριχθεί αυτό, προϋποθέτει ότι δεν θα έχεις μείωση της εσωτερικής ζήτησης, αλλά θα έχεις θέσεις εργασίας εν ζωή, δεν θα έχεις απολύσεις, θα υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα που θα στηρίζει την κατανάλωση και όλες τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.
Αναφορικά με την Τουρκία είπε ότι ο διάλογος θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής σου και να δημιουργείς τις προϋποθέσεις που θες και εσύ ως χώρα, για να εξυπηρετήσεις τελικά τα συμφέροντά σου.
«Διπλωματία σημαίνει μια διαρκής προσπάθεια κινήσεων στη διεθνή "σκακιέρα", σύναψη συμμαχιών και προφανώς μια επιλογή διαλόγου, για την ειρήνη, διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων. Κι αυτά αποτυπώνονται σε συμφωνίες».
Ελαιόλαδο: Πόσα λίτρα μπορεί να παίρνει χύμα ο καταναλωτής – Τι ισχύει για
την εμπορία του από τους παραγωγούς
-
Αρκετή συζήτηση γίνεται πρόσφατα σχετικά με το εμπόριο του ελαιόλαδου και
με πιθανές ρυθμίσεις του οικονομικού επιτελείου που ενδεχόμενα θα αφορούν
σε νέου...
Πριν από 50 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα