Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Από 4 Ιανουαρίου εμβόλια σε Μεσσηνία


Στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα γίνουν τα εμβόλια στους υγειονομικούς της Μεσσηνίας για τον κορονοϊό, με έναρξη στις 4 Ιανουαρίου.
Θα είναι τα πρώτα εμβόλια για την ανοσία και την προφύλαξη από τον ιό, που θα γίνουν στο νομό.
Αυτό μας επεσήμανε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, παρατηρώντας ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η λίστα και θα καταρτιστεί το πλήρες πρόγραμμα του εμβολιασμού των υγειονομικών της Μεσσηνίας. Δηλαδή το πόσοι, ποιοι υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές) και σε ποιο νοσοκομείο θα εμβολιαστούν.
20 Ιανουαρίου σε γενικό πληθυσμό
Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος «Ελευθερία», με το οποίο η χώρα φιλοδοξεί να «χτίσει» ανοσία του γενικού πληθυσμού στον κορωνοϊό μέσω των εμβολίων, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Μιλώντας στη  ενημέρωση για την εξέλιξη του σχεδίου εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα παρέλαβε 9.700 δόσεις, όσες παρέλαβαν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, ανεξαρτήτως πληθυσμού κάθε χώρας», προσθέτοντας ότι η αποθήκευσή τους έγινε σε κεντρικό σημείο στην Αττική σε συνθήκες «βαθιάς κατάψυξης». Από εκεί έγινε η διανομή στα 5 νοσοκομεία της Αττικής και «σήμερα έγινε η διανομή στα 4 νοσοκομεία της περιφέρειας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα