Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Εμβόλιο Pfizer: Φτάνουν στην Αθήνα 83.850 δόσεις


Οι νέες δόσεις του εμβολίου της Pfizer έρχονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η πρώτη μεγάλη παρτίδα με το εμβόλιο της Pfizer έρχεται στην Αθήνα, καθώς το αεροπλάνο με τα κιβώτια θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Έτσι, θα έρθουν στη χώρα 83.850 νέες δόσεις με τις οποίες θα ενισχυθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.
Επιπλέον, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως «ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας- και με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία είναι να μας παραδοθούν έως τέλος Ιανουαρίου 419.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου 333.450 δόσεις. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από τη Pfizer 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας.
Επίσης, «στις δόσεις αυτές θα προστεθούν και παραδόσεις της Moderna που αναμένεται η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 6 Ιανουαρίου και αφορούν 240.000 για το πρώτο τρίμηνο του 2021».
Σε αυτές θα προστεθούν και παραδόσεις από την AstraZeneca, εάν εξελιχθούν όλα με βάση το σχέδιο της Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα